spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
21-apr.-2024

World Vision România, după 13 ani în Vaslui: abandonul școlar a scăzut cu 3% printre copiii din ciclul primar și gimnaziu

- Advertisement -
STATISTICĂ… Abandonul școlar a scăzut cu 3% printre copiii din ciclu primar și gimnaziu în perioada 2010 – 2020, din cele 13 comunități, conform Rapoartelor de program și de Bunăstare a copilului din mediul rural.

BILANȚ… Peste 50.000 de copiii, părinți și profesori au beneficiat de programe de educație, protecție și participare în ultimii 13 ani în comunitățile rurale din Vaslui. Fundația World Vision România a implementat în acest timp 35 de proiecte majore care au dus la scăderea abandonului școlar și la îmbunătățirea performanțelor școlare, la o relație mai strânsă între părinți-copii-școală și la o participare activă a copiilor în comunitățile lor. Acestea sunt însă doar câteva dintre rezultatele celor două Programe de Dezvoltare Comunitară Vaslui implementate de Fundația World Vision România – Biroul Zonal Iași&Vaslui în ultimii 13 ani, în 13 comunități rurale și urbane din județul Vaslui – Negrești, Bălteni, Dumești, Ivănești, Laza, Oșești, Poienești, Pungești, Rafaila, Rebricea, Todirești, Vulturești, Zăpodeni.

Abandonul școlar a scăzut cu 3% printre copiii din ciclu primar și gimnaziu în perioada 2010 – 2020, din cele 13 comunități, conform Rapoartelor de program și de Bunăstare a copilului din mediul rural.

Iar prin participarea la sesiunile de educație remedială, în perioada 2016 – 2021, procentul de copii care și-au îmbunătățit performanțele școlare a crescut de la 20% la 40%. „Aceste procente ne demonstrează că ajutorul suplimentar la înțelegerea lecțiilor și la rezolvarea temelor poate să facă diferența în parcursul școlar al peste 40% din copiii din cele 13 comunități vasluiene. În ultimii 13 ani, programele de protecție a copilului implementate cu ajutorul partenerilor World Vision a reușit să crească încrederea părinților în siguranța comunității cu 28%. Cele 13 structuri comunitare consultative au soluționat 900 de cazuri de protecție a copilului și au chemat la școală peste 1000 de părinți care au participat la Școala Părinților unde au învățat despre metode de creștere armonioasă și despre drepturile copiilor. Toate acestea au fost posibile cu ajutorul granturilor World Vision SUA și World Vision Taiwan prin care s-au implementat peste 800 de proiecte comunitare de 250 de parteneri voluntari din comunitate, cu un scop comun: bunăstarea copiilor din mediul rural”, au transmis reprezentanții fundației.

„Nu există «imposibil» atât timp cât ești înconjurat de oamenii potriviți”

Programele World Vision au reușit să le ofere copiilor o voce puternică prin care să reprezinte drepturile copiilor la nivel local, regional și național și să vină cu soluții practice la problemele lor. Cei 50 de membri ai celor 13 Grupuri de Inițiativă Locală ale Copiilor au organizat ateliere și sesiuni de informare pentru colegii lor, iar 10 din ei au reprezentat tinerii din România și din județul Vaslui la peste 8 evenimente internaționale, în fața reprezentanților celor mai înalte foruri internaționale: Organizația Națiunilor Unite, Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Trienal World Vision Internațional, Consiliul director World Vision România, etc. Copiii au demonstrat că au puterea, că au o voce, că vin cu soluții dacă le oferim o comunitate sigură, șansa la un trai bun și accesul la educație. „Dacă e ceva ce am învățat noi, copiii, din călătoria noastră cu World Vision, e că nu există „imposibil” atât timp cât ești înconjurat de oamenii potriviți. Și suntem extrem de bucuroși că zeci de mii de copii au găsit printre dumneavoastră acei oameni potriviți care le-au arătat că poți trece linia de finish, chiar dacă ai avut un dezavantaj de câteva sute de metri, chiar dacă ai întâlnit nenumărate obstacole. Uneori nu trebuie să elimini obstacolele de pe pistă pentru a ajuta pe cineva, ci trebuie doar să ajuți acea persoană să poată trece peste ele. Este cale lungă până când toți copiii din România vor cîștiga lupta cu sărăcia, dar fiecare copil cîștigat în această luptă, din zecile de mii din comunitățile noastre, ne face să credem că suntem din ce în ce mai aproape de țelul propus”, susțin copiii din Grupul de Inițiativă al Copiilor din Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Serios ! La câți bani s-au mâncat pentru excursii in toată țara, doar 3% reducere abandon in 13 ani? Pai câștigă firmele de transport cu excursiile!

  2. Autoritati supraveghetoare ale romaniei si uniunii europene unde sunteti?
    Ce activitati prestați ca in toata tara salasluieste persecutia si asuprirea.
    DESTEAPTA TE ROMANE!
    Dar promit eu in mod solemn xa nu va las.
    Fetele frumoase!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.