33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Xi Jinping îi cere lui Vladimir Putin să negocieze cu Ucraina

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a spus omologului său rus Vladimir Putin, în timpul unei discuţii la telefon, că toate părţile ar trebui să conlucreze pentru soluţionarea crizei din Ucraina „într-un mod responsabil”, relatează Reuters, citând postul de televiziune de stat chinez CCTV.

China a refuzat să condamne acţiunile Rusiei în Ucraina sau să le califice drept invazie şi a îndemnat la negocierea unei soluţii.

În timpul discuţiei lor telefonice, Xi s-a oferit din nou să ajute la soluţionarea crizei.

Cei doi șefi de stat au făcut un schimb de opinii cu privire la problema Ucrainei. Xi Jinping a subliniat că China a pornit întotdeauna de la latitudinea istorică, a făcut judecăți în mod independent, a promovat pacea mondială și a promovat stabilitatea ordinii economice globale. Toate părțile ar trebui să lucrez pentru o soluționare adecvată a crizei ucrainene într-o manieră responsabilă. China este dispusă să continue să joace rolul care i se cuvine în această privință”, potrivit comunicatului difuzat de CCTV…https://www.digi24.ro/stiri/externe/xi-jinping-catre-vladimir-putin-toate-partile-trebuie-sa-conlucreze-pentru-solutionarea-crizei-din-ucraina-1976189

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here