6.9 C
Vaslui
10-dec.-2022

Xi Jinping l-a avertizat pe Putin să nu folosească arme nucleare în Ucraina. Scholz: „Cel puţin pe acest subiect am ajuns la un acord”

- Advertisement -

Germania şi China au convenit să respingă orice idee de atac nuclear în războiul din Ucraina, a declarat vineri cancelarul german Olaf Scholz la finalul unei vizite la Beijing, în contextul în care Rusia a evocat în mod repetat această ameninţare, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

„Războiul în Ucraina creează o situaţie periculoasă pentru lumea întreagă şi chiar şi în China se ştie că o escaladare ar avea consecinţe pentru întreaga lume”, a declarat presei Olaf Scholz. „Acesta este motivul pentru care este foarte important pentru mine să subliniez, să spun clar că o escaladare” a războiului „sub forma utilizării unei arme nucleare tactice este exclusă şi sunt foarte încântat că cel puţin pe acest subiect am ajuns la un acord”, a afirmat el.

Cancelarul german a efectuat vineri o vizită de o zi la Beijing, unde s-a întâlnit în special cu preşedintele Xi şi cu şeful guvernului chinez. China, oficial neutră în conflictul ucrainean, este considerată adesea de către occidentali prea conciliantă faţă de Moscova.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/xi-jinping-l-a-avertizat-pe-putin-sa-nu-foloseasca-arme-nucleare-in-ucraina-scholz-cel-putin-pe-acest-subiect-am-ajuns-la-un-acord-2141285

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.