1.5 C
Vaslui
04-dec.-2022

Xinhua: Mollahul Omar a fost ucis în Pakistan

- Advertisement -

Mollahul Omar a supravieţuit până acum de nenumărate ori vânătorii declanşate împotriva sa de către trupele americane din Afganistan, de la căderea regimului taliban în urma invaziei SUA pe teritoriul Afganistanului la sfârşitul anului 2001.

Liderul mişcării radicalilor talibani din Afganistan, mollahul Omar, a fost ucis în Pakistan, transmite luni Xinhua, citând un canal de televiziune privat.

Potrivit Agerpres, ‘Mollahul Omar a fost ucis pe drumul dintre oraşul pakistanez Quetta şi provincia Waziristanul de Nord’ de la graniţa cu Afganistanul, a relatat canalul de televiziune Tolo, într-un buletin de ştiri, citând surse anonime din serviciile secrete afgane.

Nu sunt cunoscute alte detalii cu privire la modul în care a fost ucis ideologul talibanilor din Afganistan şi de către cine.

Un responsabil din serviciile de securitate afgane au confirmat pentru Xinhua eliminarea mollahului Omar, indicând că acesta a fost ucis pe teritoriul Pakistanului vecin.

Militanţii talibani care luptă împotriva trupelor afgane şi a forţelor coaliţiei NATO din Afganistan nu au făcut încă niciun comentariu în legătură cu vestea morţii mollahului Omar.

Mollahul Omar a supravieţuit până acum de nenumărate ori vânătorii declanşate împotriva sa de către trupele americane din Afganistan, de la căderea regimului taliban în urma invaziei SUA pe teritoriul Afganistanului la sfârşitul anului 2001, pentru că îi acordase adăpost liderului reţelei Al Qaida, Osama bin Laden, care a revendicat în numele organizaţiei sale atentatele de la 11 septembrie 2001 împotriva Americii.

La începutul lunii mai, după eliminarea lui Osama, oficiali americani şi italieni declaraseră că următoarea ţintă ar putea fi mollahul Omar.

www.realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.