2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

ZEBRE INVIZIBILE

- Advertisement -

Pietonii în pericol, pe strada “Vasile Pârvan” din Bârlad

INDOLENTÃ Marcajele de pe trecerile de pietoni de pe strada „Vasile Pârvan” din Municipiul Bârlad sunt „invizibile” iar indicatoarele nu sunt pozitionate la înãltimea corespunzãtoare. Trecerile de pietoni sunt situate pe cea mai circulatã stradã din acest oras, „Vasile Pârvan”, fostã „Sterian Dumbravã”, pe care a fost deviat si traficul greu. Pietonii asteaptã mult si bine sã treacã strada prin locul care ar trebui sã fie marcat, dar niciun sofer nu are bunul simt sã le acorde prioritate! Scuza: nu au vãzut marcajul pentru cã este inexistent, desi semnul de circulatie care indicã faptul cã acolo este o trecere de pietoni se vede foarte clar. Primarul Bârladului dã asigurãri cã marcajul va fi refãcut chiar de astãzi si cã se va lãsa cu sanctiuni pentru neglijentã.

Desi în zona strãzii „Vasile Pârvan” din Bârlad circulatia este foarte intensã, pe aici trecând si traficul greu care tranziteazã orasul, marcajul cu vopsea de pe carosabil este șters în majoritatea punctelor de trecere, iar indicatoarele sunt pozitionate la joasã înãltime fatã de sol (2 m), fiind greu de observat de cãtre soferi, fie din cauza altor masini aflate în trafic, fie din cauza … nesimtirii. Situatia este mai gravã atunci când plouã sau pe timpul noptii, când pietonii sunt foarte greu de observat. În zona intersectiei cu strada “Siret”, unde se aflã patru crâsme ordinare, în care îsi fac veacul zeci de persoane amatoare de alcool 24 de ore din 24, trecerea de pietoni este un real pericol, pentru cã oricât ar încerca un pieton sã treacã strada, mai ales fiind si sub influenta alcoolului, nicio masinã nu are intentia sã opreascã pentru a le acorda prioritate. „M-am sãturat de atâta nesimtire din partea unor soferi. Nu se vede cã este trecere cã nu-i marcajul fãcut, dar nici semnul de circulatie sã nu-l vezi??? Ori de câte ori merg la container sã arunc gunoiul si dau sã trec strada, stau minute bune ca sã fiu sigur cã nu mã calcã vreun nesimtit de sofer. Dar nu ei sunt de vinã, ci Primãria, cã nu a refãcut marcajul de ani buni în aceastã zonã. Bine cã functioneazã patru crâsme în zece metri, niste bodegi ordinare, pe care nimeni nu le desfiinteazã! Poate sã iasã vreunul ametit de bãuturã si sã dea vreo masinã peste el! Eu chiar mã mir cã nu s-a întâmplat vreun grav accident pe aici. Cred cã trebuie sã moarã cineva ca sã se ia mãsurile necesare”, a spus un cetãtean din zonã, care astepta nervos ca sã i se dea prioritate la trecerea de pietoni de pe strada “Vasile Pârvan”.

„Recunosc cã Primãria este de vinã si vom remedia”

De la Birouol Politiei Rutiere Bârlad am aflat cã s-au înaintat mai multe adrese cãtre Primãria Bârlad, pentru a fi refãzut marcajul în zona Vasile Pârvan, pentru cã din motive de nimeni stiute, firma care se ocupã cu marcarea rutierã din Bârlad, n-a luat în calcul si cea mai circulatã arterã din oras. Primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu, a precizat cã întradevãr, cei care trebuie sã comande refacerea marcajului rutier din Bârlad, sunt cei din cadrul institutiei care o conduce si cã va lua mãsuri începând chiar de astãzi! „Da, asa este, Primãria trebuie sã dea comandã pentru a se reface marcajul pe strda Vasile Pârvan si chiar începând de mâine (astãzi – n.r.) vom da aceastã comandã, pentru cã siguranta cetãtenilor este prioritarã. Voi verifica si cine se face vinovat de faptul cã marcajul pe acesstã stradã nu s-a fãcut, pentru cã nu eu trebuie sã verific dacã fiecare functionar îsi face datoria. Se va lãsa cu sanctiuni, asta e sigur si tot la fel de sigur este si cã se va reface marcajul”, a precizat primarul Constantin Constantinescu. Vom trãi si vom vedea!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.