spot_imgspot_img
21.7 C
Vaslui
08-iun.-2023

Zeci de antreprenori vasluieni au primit sprijin consistent prin Programul IMM Invest

spot_imgspot_img
- Advertisement -

SPRIJIN… Firmele din judetul Vaslui, care în ultimul an si jumãtate au înregistrat pierderi financiare din cauza pandemiei de COVID-19 pot solicita ajutoare financiare din partea statului, prin Programul IMM Invest. Pânã la aceastã datã, 62 de solicitãri din judetul nostru au fost puse în platã prin Mãsura 2 a programului, Vasluiul având cei mai putini antreprenori interesati de acest sprijin.

Primele, într-un clasament regional, sunt firmele din judetul Iasi, care pânã la aceastã datã au fost sprijinite cu 128,4 milioane de lei. În Suceava sunt 325 de antreprenori care au primit 105 milioane de lei, iar în Bacãu- 188 de beneficiari cu plãti în valoare de 46 de milioane de lei. La Neamt sunt 128 de beneficiari cu plãti în valoare 32 de milioane de lei. În Botosani sunt 76 de beneficiari cu 27 de milioane de lei în conturi, iar la Vaslui sunt 62 de companii plãtite în Mãsura 2 cu 15,7 milioane de lei.

Sapte firme vasluiene au atras sumele maxime acordate de stat

În Mãsura 2 sunt acordate granturi pentru capital de lucru pentru pierderile provocate de pandemia COVID-19. Sumele ce pot fi acordate sunt cuprinse între 2.000 si 150.000 de euro, suma maximã. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei, în judetul Vaslui sunt sapte companii care au primit maximum prevãzut de lege. Vorbim de firme care activeazã în domeniul transportului de persoane si HoReCa.

Antreprenorii vasluieni se mai pot înscrie în Programul IMM Invest pânã la sfârsitul anului

Firmele din judetul Vaslui se mai pot înscrie în Programul IMM Invest pânã la finalul acestui an. Firmele mici si mijlocii care au înregistrat pierderi din cauza pandemiei COVID-19 pot accesa ajutoarele financiare prin depunerea cererilor în aplicatia de pe site-ul programului derulat de Fondul de Garantare, respectiv https://www.imminvest.ro/. Pentru anul 2021, programul are un plafon de garantare de 15 miliarde de lei. Sumele pot fi accesate atât pentru investitii, cât si pentru capital de lucru. Prin schema de ajutor de stat este suportatã plata integralã a dobânzii pe o perioadã de 8 luni de la data acordãrii creditului. Pânã în prezent au fost depuse cereri în valoare de 80 de milioane de lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.