15 C
Vaslui
06-oct.-2022

Zeci de câini de pe străzile Sucevei pleacă cu paşaport de adopţie în Germania

- Advertisement -

Cei mai norocoşi dintre câinii comunitari ai Sucevei vor pleca la finele acestei luni spre Germania, unde vor fi daţi spre adopţie, prin intermediul unei asociaţii locale de protecţie a animalelor. Un număr de 30 de câini din cei aproximativ 1.500 care se află în momentul de faţă în adăpostul din lunca Sucevei au fost deja selectaţi, pe baza cerinţelor nemţilor. Este vorba de câini de talie mică, în majoritate femele, obligatoriu sterilizate.

Medicul veterinar Cătălin Rusu, care se ocupă de câinii din adăpost, a declarat: „Este al doilea lot de câini din Suceava care pleacă în Germania, alţi 24 fiind trimişi acum câteva luni de zile. Ni s-a cerut ca fiecare animal să aibă două vaccinuri complete şi să aibă starea de sănătate verificată la zi”.

Cei 30 de câini ar fi luat deja până acum drumul Germaniei, însă plecarea este amânată din cauza focarului de rabie instaurat după ce numeroase vulpi au fost diagnosticate cu turbare.

Patrupedele vor ajunge într-un adăpost privat din Germania, domiciliul temporar al acestora până la momentul dării spre adopţie.

Odată cu câinii din Suceava, în Germania va pleca şi un lot de câini comunitari din Braşov.

Reprezentanţii Pro Anima speră ca adopţiile de acest gen să devină şi mai consistente în timp, mai ales că din asociaţia din Germania care se ocupă de aceste adopţii face parte şi Christine Schulz, nemţoaica ce vine foarte des la Suceava şi se ocupă îndeaproape de câinii de la adăpostul în care trăiesc cele aproximativ 1.500 de patrupede.

Doiniţa Cocriş, preşedinta asociaţiei Pro Anima, a precizat că deşi deocamdată numărul de câini trimişi spre Germania nu este foarte mare, mai multe acţiuni de acest gen ar putea însemna un pas important spre rezolvarea problemei patrupedelor de pe străzi.

De altfel, există localităţi din ţară în care adopţiile de câini în străinătate au fost cât se poate de semnificative. Poate cel mai elocvent exemplu este Oradea, de unde, conform hotnews.ro,4.754 de câini au plecat în ultimii ani, pentru adopţii, în Germania, Anglia şi Olanda.

www.monitorulsv.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.