33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Zeci de companii din Marea Britanie testează săptămâna de lucru de 4 zile. Angajații lucrează 80% din timp, pe salarii integrale

Peste 3.000 de angajaţi din 70 de companii din Marea Britanie vor testa timp de şase luni săptămâna de lucru de patru zile fără nicio pierdere la salariu, în ceea ce organizatorii susţin că este cel mai mare proiect pilot care are loc pe plan global. 

Testul se bazează pe modelul 100:80:100, adică 100% din salariu pentru 80% din timp, în schimbul angajamentului de a menține productivitatea 100%, relatează The Guardian. Altfel spus, firmele vor achita integral salariile angajaţilor care vor lucra 80% din timp, în schimbul angajamentului de a menţine productivitatea la 100%.

Testarea este organizată de 4 Day Week Global, în parteneriat cu organizaţiile Autonomy, the 4 Day Week UK Campaign şi cercetătorii de la Universităţile Cambridge, Oxford şi Boston College.

Companiile participante furnizează produse şi servicii variind de la educaţie la consultanţă la locul de muncă. Cercetătorii vor lucra împreună cu fiecare organizaţie implicată pentru a măsura impactul asupra productivităţii şi al bunăstării angajaţilor, precum şi impactul asupra mediului şi al egalităţii de gen…https://www.digi24.ro/stiri/externe/zeci-de-companii-din-marea-britanie-testeaza-saptamana-de-lucru-de-4-zile-angajatii-lucreaza-80-din-timp-pe-salarii-integrale-1965105

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here