Zeci de doze Astra Zeneca retrase din centrele de vaccinare din judetul Vaslui

MÃSURI…Centrul National de Coordonare a Activitãtilor privind Vaccinare anti-COVID19 a transmis, joi searã, cã retrage pentru moment lotul de la AstraZeneca ABV2865, care a fost suspendat si în Italia. Vaccinarea continuã însã, au comunicat reprezentantii institutiei, “cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceuticã AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de fatã în România”.

Parte din lotul ABV2865 a ajuns si în judetul Vaslui, unde mai multe persoane au fost deja vaccinate cu acesta. Potrivit conducerii Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui, pânã la aceastã orã nu s-au înregistrat reactii adverse grave, care sã punã probleme autoritãtilor sanitare. “Reactiile adverse sunt specifice acestui tip de vaccin si aici ne referim la dureri usoare sau mâncãrimi la nivelul de administrare a injectiei, stare generalã de indispozitie, dureri de cap si dureri musculare. În urma avertizãrii primite joi, s-a decis retragerea din centrele de vaccinare a 39 de doze de vaccin de la Astra Zeneca”, ne-a transmis coducerea DSP Vaslui. În judetul nostru sunt douã centre de vaccinare care folosesc serul de la AstraZeneca: Centrul Bucuria si Centrul Judetean Militar, ambele din municipiul Vaslui.

77.000 de doze din vaccinul interzis în Italia au fost administrate în România

“Decizia de carantinare a lotului respectiv a fost luatã exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia. Astãzi, 11.03.2021, ca urmarea a analizei preliminare a cazurilor de evenimente tromboembolice raportate în Austria cu privire la lotul ABV 5300, EMA a transmis un comunicat oficial prin care anuntã faptul cã la acest moment nu existã indicii care sã ateste o legãturã de cauzalitate între vaccin si evenimentele adverse raportate”, se aratã în comunicatul transmis, joi seara, de CNCAV. Comitetul National de Coordonare a Activitãtilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anuntã cã peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare în Italia au fost folosite deja în România, fiind rãmase peste 4.200 de doze. “În ceea ce priveste lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporarã a vaccinãrii cu vaccinul din lotul mentionat, precizãm cã România a receptionat prima transã de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02. a.c. Începând cu data de 15.02 a.c., au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în urmãtoarele judete: Arad, Bacãu, Bihor, Bistrita-Nãsãud, Botosani, Caras Severin, Cluj, Dolj, Galati, Gorj, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Neamt, Olt, Sãlaj, Satu Mare, Suceava, Timis, Vâlcea si Vaslui. Celelalte 4.257 se regãsesc în Centrele de vaccinare din judetele Bacãu, Bihor, Botosani, Dolj, Gorj, Iasi, Neamt, Suceava, Timis, Vâlcea, Vaslui si 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova”, se mai aratã în comunicat.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ