spot_img
22.2 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Zeci de mii de oameni au venit la Teheran pentru funeraliile președintelui iranian Ebrahim Raisi

- Advertisement -

Zeci de mii de oameni au început să se adune miercuri la primele ore ale dimineţii în centrul Teheranului, pentru a-i aduce un ultim omagiu preşedintelui iranian Ebrahim Raisi, a anunţat televiziunea de stat a Iranului.

Agitând portrete ale preşedintelui defunct şi drapele iraniene, mulţimea se adună în jurul Universităţii din Teheran, unde ghidul suprem al Republicii islamice, ayatollahul Ali Khamenei, urmează să conducă de la ora locală 09:00 (05:30 GMT) rugăciunea de la ceremonia de rămas bun pentru Ebrahim Raisi, decedat la 63 de ani împreună cu alte şapte persoane într-un accident de elicopter, printre care şeful diplomaţiei Hossein Amir-Abdollahian, informează AFP, preluată de Agerpres.

Miercuri a fost declarată zi liberă şi locuitorii din Teheran au primit mesaje pe telefoane prin care erau îndemnaţi să „asiste la funeraliile martirului”. La finalul rugăciunii, cortegiile urmează să se îndrepte spre piaţa Enghelab, în centrul oraşului. Mai multe state străine, printre care Rusia, Turcia şi Irak, au anunţat că vor fi reprezentate la funeralii, însă nu la nivelul şefilor de stat. Şeful politic al mişcării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, asistă la ceremonie, la fel şi numărul doi al Hezbollah, Naim Qassem.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/zeci-de-mii-de-oameni-au-venit-la-teheran-pentru-funeraliile-presedintelui-iranian-ebrahim-raisi-2799837

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.