0.7 C
Vaslui
27-ian.-2023

Zeci de mii de pachete de țigări de contrabandă, confiscate de la doi moldoveni contrabandiști! (FOTO)

- Advertisement -

CONTRABADĂ CU AUTOCARUL… În cadrul unei acțiuni în zona Albița, polițiștii de frontieră au prins și reținut pentru continuarea cercetărilor aproximativ 40.000 de pachete de țigări de proveniență R. Moldova, pe care doi cetățeni R. Moldova încercau să le introducă ilegal prin Punctul de Trecere a Frontierei Albița, cu destinația Italia. În urma cercetărilor și a declarațiilor date de către cei doi șoferi, s-a stabilit că țigările le aparțin și intenționau să le transporte și, ulterior, comercializeze pe piața neagră din Italia.

În data de 28 aprilie a.c., pentru valorificarea unor date și informații deținute la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, polițiști de frontieră din cadrul serviciului și Sectorului Poliției de Frontieră Huși au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în Punctul de Trecere a Frontierei Albița. În cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii de frontieră au identificat un autocar marca Mercedes, cu destinația Italia, condus de un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 45 de ani, despre care existau suspiciuni că transportă țigări. În autocar se mai afla și șoferul de rezervă, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 36 de ani. S-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanelor, în urma căruia echipa comună de control, formată din polițist de frontieră și lucrător vamal, a descoperit, ascunsă ți nedeclarată, în bagajele din cala autocarului, cantitatea totală de 759.600 țigarete (37.980 pachete), de diferite mărci, de proveniență R. Moldova.

“Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de introducerea în/scoaterea din țară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mare de 20.000 lei, în cazul produselor supuse accizelor, și mai mare de 40.000 lei, în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri. Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de țigări, în valoare totală de 49.379 lei a fost reținută în vederea continuării cercetărilor, stabilirii întregii arii infracționale ți identificării tuturor persoanelor implicate”, a precizat comisarul de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.