Zeci de permise de conducere retinute si peste 100 de amenzi, bilantul celei mai recente actiuni a Politiei Vaslui

“RECOLTÔ BOGATÃ…Politistii din judetul Vaslui au aplicat 104 sanctiuni contraventionale, au retinut 29 de permise de conducere si au retras douã certificate de înmatriculare în cadrul unei actiuni de crestere a sigurantei rutiere, care s-a desfãsurat weekend-ul trecut, anuntã IPJ Vaslui.

În cadrul activitãtilor au fost verificate peste 215 vehicule si legitimate peste 240 de persoane. “În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 104 sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 56.500 lei. Dintre acestea, 102 au fost aplicate pentru încãlcãri ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulatia pe drumurile publice). De asemenea, au fost retinute 29 permise de conducere si retrase douã certificate de înmatriculare. Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost urmãtoarele: nerespectarea regimului legal de vitezã, respectiv depãsirea cu peste 50 km/h peste limita legalã admisã (22), conducerea sub influenta alcoolului (4), depãsirea neregulamentarã (2) si nerespectarea dispozitiilor politistului rutier (1); cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: valabilitatea expiratã a inspectiei tehnice periodice (1) si constatarea unor defectiuni tehnice (1)” a precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

Adoptati o conduitã preventivã la volan!

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulatie, politistii le recomandã participantilor la trafic sã adopte o conduitã preventivã, sã respecte cu strictete regulile de circulatie si sã circule cu o vitezã adaptatã în permanentã la conditiile de drum. “Rulati cu o vitezã redusã, adaptatã permanent conditiilor concrete din trafic, în special când se circulã în coloanã. De asemenea, pentru un plus de sigurantã, se impune si mãrirea distantei în mers între vehicule. Purtati centura de sigurantã! Utilizati sistemele de retentie omologate pentru ocupantii din autovehicule! Nu utilizati telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevãzut cu functia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceti autovehicule pe drumul public. Nu bruscati comenzile autoturismului si efectuati fiecare manevrã doar dupã o temeinicã asigurare.

Acordati prioritate de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentarã a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate.

Nu îngreunati traficul si nu obstructionati vizibilitatea prin opriri sau stationãri neregulamentare!

Nu consumati alcool sau substante interzise! Acestea vã vor scãdea capacitatea de reactie, concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor.

Totodatã, politistii le recomandã pietonilor sã îsi ia toate mãsurile de precautie, pentru a fi siguri cã sunt observati în trafic de cãtre soferi si sã fie întodeauna responsabili atunci când traverseazã strada.

De asemenea, biciclistii sunt sfãtuiti de politisti sã se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, sã circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusã, sã aibã bicicleta echipatã corespunzãtor.”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ