27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Zeci de persoane au fost păcălite să plătească 500 de lei ca să apară în cartea de telefon

500 de lei ca să-şi vadă numele în cartea de telefon. Acesta este preţul neatenţiei şi naivităţii plătit de zeci de abonaţi ai unui serviciu de telefonie. Facturile au ajuns în cutiile unor abonaţi care, de regulă, plăteau sume mari, tocmai pentru ca oamenii să nu intre la bănuieli.

La o privire atentă, facturile clonate diferă de cele originale. Culorile sunt aceleaşi, dar codul de bare nu are cifre. Suma de peste 500 de lei pe care au plătit-o credulii reprezenta avansul pentru ca titularul să fie trecut într-o carte de telefon.

„Am primit înştiinţarea de plată care seamănă mult cu factura de la Romtelecom, am găsit-o în cutia poştală. Pe spate, dacă citiţi, scrie că aceasta este de-abia prima rată din cele patru trimestriale, în total 20 de milioane pe an. Apoi nu mai poţi să scapi pentru că e ca un contract”, a declarat un client păcălit.

Reprezentanţii companiei de telefonie au auzit de capcanele care-i pândesc pe abonaţi. „Câteva zeci de clienţi Romtelecom au reclamat că au primit facturi cu însemne similare companiei. Romtelecom nu are în prezent în derulare nicio campanie de publicitate prioritară”, a declarat Alina Iamandi, PR Romtelecom.

Autorităţile sunt pe urmele producătorilor de facturi clonate. „A apărut o firmă care practică astfel de acţiuni comerciale înşelătoare în aşa fel încât induc în eroare consumatorii să ia decizii pe care, dacă ar fi informaţi corect, nu le-ar lua”, a declarat Samuel Calotă, vicepreşedintele ANPC.

Potrivit datelor obţinute de la Registrul Comerţului, Romtelemedia este o firmă înregistrată în judeţul Bihor. Adresa, conform facturii, este o căsuţă poştală. Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pedepseşte practicile comerciale înşelătoare cu amenzi între 5.000 şi 50.000 de lei.

realitatea.net

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here