spot_img
spot_imgspot_img
11 C
Vaslui
18-mai-2024

Mai multe primării vasluiene au fost amendate de Garda de Mediu din cauza proastei gestionări a deșeurilor

- Advertisement -
VERIFICĂRI… Comisarii Gărzii de Mediu au verificat 28 Unități Administrativ Teritoriale, fiind aplicate 15 amenzi contravenționale în sumă totală de 205.000 lei.

NEREGULI… Primăriile a 15 localități din județul Vaslui au primit amenzi de la comisarii Gărzii de Mediu pentru că în localitățile respective au fost incendiate sau îngropate gunoaie, deși acest lucru nu este permis prin lege. În timp ce sunt arse, deșeurile eliberează substanțe chimice sub forma unor compuși extrem de toxici pentru organism.

Potrivit conducerii Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Vaslui, controalele se fac în perioada 22.06 – 30.11.2021, când se verifică starea de salubritate a comunelor județului Vaslui conform controlului tematic dispus de conducerea Gărzii Naționale de Mediu. “Până la 31.08.2021 au fost verificate 28 Unități Administrativ Teritoriale, fiind aplicate 15 amenzi contravenționale în sumă totală de 205.000 lei, amenzi între 5.000 – 15.000 lei și a fost făcută o sesizare penală pentru incendiere/ îngropare deșeuri. Controalele vor continua până la verificarea tuturor comunelor, a precizat Gabriel Laic, comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Vaslui. De asemenea, au fost dispuse măsuri de salubrizare urgentă a terenurilor afectate de depunerile de deșeuri, interzicerea arderii deșeurilor, cât și de informare a tuturor locuitorilor de prevederile legale în acest domeniu.  Grav este, spun specialiștii, că în timp ce sunt arse, deșeurile eliberează substanțe chimice sub forma unor compuși extrem de toxici pentru organismul uman și natură.  De exemplu, plasticul ars emană, printre altele, dioxine, unele dintre cele mai periculoase substanțe generate de om prin activități precum arderea deșeurilor din PVC.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.