Zeci de sãteni, ajutor decisiv cu gãletile cu apã, pentru stingerea unei case în flãcãri, la Bunesti Averesti! | VIDEO

SOLIDARI… O casã veche, acoperitã cu stuf, care ar fi putut sã ardã mai repede decât o cutie cu chibrituri, cu tot cu bãtrânica ce locuieste în ea, a fost salvatã in extremis, de localnicii din satul Plopi, comuna Bunesti Averesti, care au cãrat apã cu gãletile de la o fântânã din apropiere. Pompierii au venit cât au putut de repede de la Husi, dar interventia sãtenilor a fost decisivã, întrucât focul nu a fost lãsat sã ia proportii, pânã la venirea echipelor ISU.

“Cel mai mare noroc a fost faptul cã cineva a vãzut la timp faptul cã de pe casa lu’ tanti Maria ies niste flãcãri si a început sã strige dupã ajutor, sã dea telefoane. L-a sunat pe Constantin Iftene, un bãiat de la noi din sat, din Plopi, care e sãritor. A venit repede, s-a strâns lumea si fiecare cum a putut, a luat câte o gãleatã, a cãrat apã. A contat! Un pic dacã se întârzia, cred cã ardea toatã. E o casã veche, e din lut cu paie, cu acoperis cu stuf, foarte uscat, vã dati seama. Dacã în orice situatie dificilã oameni s-ar mobiliza asa, totul ar fi altfel, în toate localitãtile”, spune unul dintre cei care au ajutat la stingerea incendiului, petrecut în seara zilei de 13 februarie.

Doamne fereste, cã toti avem pãrinti bãtrâni acasã. Toti stãm cu fricã”

Locuinta fiind pozitionatã într-un loc în care accesul nu e tocmai usor, misiunea pompierilor, dar si a celor care au ajutat la stingerea focului, nu a fost deloc simplã. Pompierii au venit cu o autospecialã, dar nu a fost suficient, pentru a lichida incendiul, astfel cã a venit si o a doua masinã. “Incendiu în satul Plopi comuna Bunesti Averesti. Cu ajutorul câtorva zeci de oameni, pânã când au sosit pompierii am reusit sã tinem sub control incendiul. Pompierii au stins incendiul, nu au fost victime si nu a ars decât acoperisul”, le-a spus Constantin Iftene prietenilor din mediul virtual, în timp ce surprindea câteva imagini de la fata locului. Reactiile oamenilor, mai ales ale localnicilor din comuna Bunesti Averesti, plecati la muncã peste hotare, au fost pline de îngrijorare. “Doamne fereste, cã toti avem pãrinti bãtrâni acasã. Toti stãm cu fricã, pe unde suntem, la muncã, printre strãini”, spuneau acestia. “Vã multumim tuturor celor care ati sãrit sã ajutati”, au spus rudele bunicii Maria, femeia cãreia i-a luat foc locuinta.

Imagini surprinse de Constantin Iftene, din satul Plopi, comuna Bunesti Averesti:
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ