23.7 C
Vaslui
28-iun.-2022

Zelenski a caracterizat fiecare ţară din UE după modul în care susţine Ucraina: „România ştie ce este demnitatea”

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a avut joi seară o intervenţie prin legătură video în faţa liderilor statelor UE reuniţi la summit-ul la Bruxelles, unde a evaluat prin scurte descrieri fiecare dintre aceste ţări, inclusiv România, în funcţie de modul în care sprijină Ucraina în faţa invaziei ruse.

Zelenski a acordat o atenţie specială Ungariei conduse de Viktor Orban, faţă de care a venit cu o pledoarie încercând să-l convingă să susţină oprirea importurilor energetice din Rusia şi să autorizeze tranzitul armelor occidentale destinate Ucrainei, conform Agerpres.

Luând cele 27 de ţări ale UE la rând, când a ajuns la Ungaria preşedintele ucrainean a spus, adresându-se lui Orban: ”Vreau să mă opresc aici şi să fiu onest. Odată pentru totdeauna. Trebuie să te hotărăşti cu cine eşti (…) Ai îndoieli dacă să impui sancţiuni sau nu? Ai îndoieli dacă să laşi armele să treacă sau nu? Ai îndoieli dacă să faci comerţ cu Rusia sau nu? Nu mai este timp pentru îndoieli. Trebuie să te decizi acum. Credem în tine. Avem nevoie de sprijinul tău. Credem în oamenii tăi”.

Zelenski a elogiat frumuseţea capitalei Budapesta, dar a încercat de asemenea să-l sensibilizeze pe premierul ungar evocând tragedia Mariupolului, oraşul ucrainean de la Marea Azov asediat de trupele ruse. Purtătorul de cuvânt al lui Orban a răspuns ulterior cererilor lui Zelenski, reafirmând, potrivit MTI, că Ungaria doreşte să rămână în afara acestui război, nu va permite ca transporturi de arme să-i tranziteze teritoriul şi nici nu va trimite arme Ucrainei.

Citeste mai mult: adev.ro/r9b3ii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here