Zi liberã pentru vasluienii care se vaccineazã în timpul sãptãmânii

PROIECT DE LEGE… Vasluienii care se vaccineazã în timpul sãptãmânii ar putea beneficia de douã zile libere de la muncã, una la prima dozã, iar cealaltã la rapel. Parlamentarii au initiat un astfel de proiect de lege pentru a veni în sprijinul celor care s-au programat la vaccin într-o altã localitate sau poate se tem de reactii adverse. Venim în fata românilor cu un proiect care sã încurajeze vaccinarea. Suntem constienti cã e singura variantã pentru a scãpa de pandemie. La cerere, angajatii vor avea o zi liberã pentru a se vaccina. Proiectul aratã cã USR PLUS si coalitia de guvernare se asazã pe drumul combaterii pandemiei. Stim cã sunt multi români care s-au vaccinat la centre în afara localitãtii lor, asa cã venim în întâmpinarea acestei probleme cu o initiativã legislativã, a transmis deputatul Radu Molnar, membru în Comisia pentru apãrare, ordine publicã si siguran nationalã.

Initiativa modificã Legea nr. 55/2020 privind unele mãsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si propune ca persoanele care se vaccineazã sã beneficieze de: o zi liberã plãtitã, care nu se include în durata concediului de odihnã, în ziua vaccinãrii, în cazul angajatilor; o zi scutire de frecventã, în ziua vaccinãrii, în cazul elevilor, studentilor si militarilor;de asemenea, pot beneficia de o zi liberã plãtitã, care nu se include în durata concediului de odihnã, si unul dintre pãrinti în ziua vaccinãrii copilului cu vârsta de pânã la 14 ani sau a copilului cu dizabilitãti cu vârsta de pânã la 26 de ani.În acest proiect de lege se mentioneazã cã drepturile persoanelor se acordã pe baza documentelor justificative eliberate de institutia la care a fost efectuatã vaccinarea.„Ziua liberã pe care o pot cere angajatii este valabilã atât pentru primul vaccin, cât si pentru rapel. Am introdus si posibilitatea unei zile libere pentru pãrinti, pentru momentul în care va fi disponibilã vaccinarea pentru copii. În acel moment vor avea zi liberã dacã copilul va fi vaccinat, iar copiii vor avea absenta la scoalã motivatã”, a explicat deputata Oana Tiu, presedinta Comisiei pentru muncã si protectie socialã.

Alexandru Rafila: “O altã sugestie e încurajarea agentilor economici din zona serviciilor de alimentatie publicã sã îsi vaccineze personalul”

De asemenea, si deputaul Alexandru Rafila a sugerat autoritãtilor sã adapteze campania de vaccinare la momentul actual, pentru a reveni la viata pe care am avut-o înaintea pandemiei de coronavirus.„As vrea sã sugereze autoritãtilor sã adapteze campania de vaccinare momentului actual când, în mod evident, numãrul celor interesati scade rapid, numãrul vaccinurilor disponibile este tot mai mare si centrele de vaccinare trebuie sã fie foarte la îndemânã populatiei în aceastã perioadã. În mediul rural, absolut obligatoriu trebuie gãsitã o solutie de colaborare cu autoritãtile locale, iar aceste centre mobile de vaccinare care se intentioneazã sã fie trimise trebuie sã ajungã acolo când situatia e pregãtitã la nivelul fiecãrei comune. Trebuie sã existe o periodicitate fixã pentru ca aceste centre de vaccinare sã fie cunoscute de locuitori, pe deoparte, si în parteneriat sau fãrã, dar de obicei în parteneriat cu medicii de familie, cred cã se pot obtine bune rezultate în mediul rural. O altã sugestie e încurajarea agentilor economici din zona serviciilor de alimentatie publicã sã îsi vaccineze personalul, sã îi consilieze încât toti angajatii, dacã se poate, sau majoritatea sã fie vaccinati. Astfel de unitãti ar putea sã fie promovate ca unitãti care oferã servicii de diverse naturi sau de alimentatie publicã fãrã risc pentru cei care intrã în aceste unitãti. Cred cã este o foarte bunã posibilitate ca acest lucru sã se întâmple”, a precizat Rafila.
1 COMENTARIU

  1. Disperare mare sa va faca sa luati injectia experimentala pe baza de modificare genetica care contine celule de cimpanzeu si de rinichi de avorton… citit prospectul inainte sa va aruncati la injectie.

    In Anglia sunt peste 1000 de morti deja (vezi pe site oficial al guvernului UK) , iar in Europa peste 7766 de morti…si sute de mii de cazuri de efecte secundare (paralizii , pareze , avorturi spontane , cicluri de 16 zile… etc etc… )
    informati-va !

LĂSAȚI UN MESAJ