spot_img
spot_imgspot_img
18.8 C
Vaslui
25-mai-2024

Zile și nopți de foc pentru pompierii vasluieni! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

DE NECREZUT… Proprietarul unei case din Bârlad, Popa V., s-a trezit cu locuința în flăcări! Omul a fost anunțat de vecinii din spatele casei, că îi arde locuința, fiind și ei înspăimântați că s-ar putea să se extindă focul și la casele lor. Au fost chemați imediat cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bârlad, precum și pompierii de la Detașamentul din Bârlad. De asemenea, în aceeași noapte de 12/13 august, au mai avut loc două incendii în zona Bârlad.

Voluntarii de la SVSU au stins focul la Bârlad, până la venirea pompierilor. Bărbatul care locuiește în casă a afirmat că i-a luat locuința foc de la un scurtcircuit electric dintr-o cameră, deși vecinii îl acuzau că și-a dat singur foc la casă! O femeie chiar i-a reproșat în seara incendiului că amenința, beat fiind, că își va da foc la casă și se va autoincendia, însă acesta a negat vehement. El locuiește singur și, după cum spun vecinii, mama lui nu vorbea, era croitoreasă, iar băiatul ei a început sa bea masiv după moartea ei. Cert este că, incendiul a fost stins și cercetările au arătat că focul a pornit, cel mai probabil, de la focul în aer liber.

“Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din municipiul Bârlad, casa aflată pe strada Ardeal din cartierul Munteni. La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta violent într-o casă construită din lut pe furci de lemn. Incendiul risca să se propage la alte două locuințe aflate foarte aproape de focar. Echipajele de pompieri acționează pe două sectoare de intervenție, primul sector, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru protecția locuințelor aflate în pericol. Incendiul a fost lichidat. Nu au fost înregistrate persoane rănite sau intoxicate.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Incendiu la Muntenești, comuna Ștefan cel Mare, dar de vegetație!

În aceeași noapte, de 12/13 august, pompierii militari din cadrul detașamentelor Vaslui și Bârlad au intervenit pentru lichidarea a două incendii de vegetație uscată și o locuință. Astfel, Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la miriștea și vegetația uscată din localitatea Muntenești, comuna Ștefan cel Mare. „La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ nouă hectare de vegetație uscată și miriște, existând pericolul propagării la întreaga suprafață, inclusiv la un teren agricol cultivat cu porumb. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 10,5 hectare miriște, vegetație uscată și mărăciniș“, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Foc și la Popeni, precum și la o casă din Măscurei!

Cam în același timp, pompierii bârlădeni au fost solicitați să intervină pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din localitatea Popeni, comuna Zorleni. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta pe aproximativ 200 metri pătrați vegetație uscată și exista pericolul propagării la o suprafață de teren împădurită. Incendiul a fost lichidat rapid, în limitele găsite. Cauza probabilă de izbucnire a celor două incendii a fost focul deschis în spații deschise. De asemenea, începând cu ora 01:30, pompierii din cadrul Detașamentului Bârlad au intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Măscurei, comuna Pogana.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta în podul locuinței și într-o anexă, existând pericolul de propagare la întregul imobil. Incendiul a fost lichidat în aproximativ 40 minute, nefiind înregistrate persoane rănite sau intoxicate. Au ars aproximativ 30 metri pătrați planșeu și acoperiș, o cadă din PVC și bunuri din anexa gospodărească. Au fost salvate celelalte camere ale casei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul în aer liber”, a menționat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.