spot_img
25.1 C
Vaslui
19-iul.-2024
spot_img

Zilele Culturale ale Vasluiului: expozitii, activitãti sportive si concerte cu artisti de top: Paula Seling, Eugen Doga, Zdob&Zub si Fratii Advahov!

- Advertisement -

PROGRAM… Zilele Culturale ale Vasluiului vor avea loc, în acest an, în perioada 13-15 august. Programul va include o serie de activitãti sportive, expozitii de picturã si fotografie, precum si concerte cu artisti consacrati. Pe 14 august, spre exemplu, vor urca pe scena din Piata Civicã Paula Seling si Eugen Doga, compozitorul basarabean devenit, în 2021, Cetãtean de Onoare al Vasluiului. În ultima searã, va avea loc un concert sustinut de Zdob&Zub si Fratii Advahov, reprezentantii Republicii Moldove, anul acesta, la Eurovision. Tot pe 15 august va avea loc si „Nunta de aur” a cuplurilor care au împlinit 50 de ani cãsãtorie, dar si premierea concursului „Primar pentru o zi”.

Primãria Vaslui a lansat un apel cãtre tinerii care vor sã se implice în desfãsurarea activitãtilor manifestãri culturale, artistice, sportive, vernisaje si expozitii din cadrul Zilelor Culturale ale Vasluiului. Persoanele interesate trebuie sã depunã la sediul institutiei o cerere de înscriere tip, care poate fi descãrcatã de pe site, în care se va specifica activitatea pentru care opteazã, perioada de lucru estimatã si o motivatie în care vor argumenta alegerea înscrierii în activitãti de voluntariat, precum si abilitãtile pentru domeniul de care sunt interesate. „Selectia se va face pe baza unui interviu, având la bazã fisa de înscriere si verificarea îndeplinirii cumulative a urmãtoarelor conditii: sã cunoascã limba românã scris si citit, iar în cazul cetãtenilor strãini organizatia gazdã va asigura interpret; sã aibã vârsta legalã de 18 ani; sã aibã capacitate deplinã de exercitiu; sã aibã o stare de sãnãtate corespunzãtoare activitãtilor de voluntariat pentru care se opteazã; sã nu aibã antecedente penale care sã-i facã incompatibili cu activitatea de voluntariat desfãsuratã (declaratie pe propria rãspundere). Beneficii: posibilitatea de implicare în viata comunitãtii, dezvoltarea abilitãtilor, cunostintelor si dobândirea experientei în domeniile de interes, obtinerea unui „Certificat de voluntariat” (conform HCL nr. 143/2021). Înscrierea în cadrul unei activitãti specifice se va face prin depunerea urmãtoarelor documente la sediul Primãriei – Serviciul Resurse Umane, Organizare, Securitate si Sãnãtate în Muncã: cererea de înscriere completatã; copia actului de identitate în termen de valabilitate; declaratie pe propria rãspundere cã nu are antecedente penale; declaratia de consimtãmânt privind prelucrarea datelor cu caracter personal; adeverintã medicalã eliberatã de medicul de familie din care sã reiasã cã este apt de muncã/clinic sãnãtos”, a transmis Primãria Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. Bani aruncați pe apa sâmbetei cu care s-ar fi putut finaliza multe pentru oraș!
  Paula Seling este singura de remarcat!
  Eugen Doga vine pentru a 10-a oară?? E destul, nu trebuie insistat cu el!
  Abia aștept să vină generații tinere, care să schimbe ceva și să-și dorească să rămână aici! Poate au altă mentalitate și ”mișcă” lucrurile în mai bine! Greu scăpăm de unii și nu mă refer în mod special la primar!

  • Nu te referi neapărat la primar, da la cine te referi? Că acolo ăsta face și cultura și agricultura și de toate, dar nimica nu merge cum trebuie. Si-a fugărit specialiștii în lume și acu se cearta singur.

   • La Consiliul Județean, apoi la primar. La toți care au stat degeaba în ultimii 32 de ani în funcții și nu au făcut mare lucru pentru oraș!

 2. V
  Zile culturale ale unei localități înseamnă ÎNCURAJAREA TALENTELOR ȘI PERSONALITĂȚILOR LOCALE în primul rând.
  Doga, de altfel un mare muzician, va fi prezent veșnic la Vaslui, pentru că știe lecția cu parandărătul. Știți de cele 72000 de Euro de la spectacolul trecut? Tot cam așa e și cu cetățenii de onoare. Îi aducem în față pe cei care n-au treabă cu Vasluiul, unde vin și ei câte o dată. Pavăl și Buzatu au mare grijă să nu cumva să aibă concurență, să fie cineva mai în față decât ei. Jigodiile?!?
  Se vor afla afacerile groase care se fac în aceste zile culturale ?

  • Trupe de moldoveni plătite de zece ori valoarea lor și șase expoziții. Expoziții de bulendre și de poze. Atâta s-a putut pentru anul ăsta de zilele culturale. Sau atâta s-a vrut că acest oraș are un potențial mare și personalități culturale de invidiat. Dacă verifică cineva? Cine? Nu interesează pe nimeni. Ele sînt că trebuie să fie.

 3. Artiști de top, al cui top? Iar Doga iar Zdob iar Advahov? Pare că orașul ăsta a devenit un apendice al Republicii Moldova. Și că marii artiști români au fost luați de valul pandemic și duși pe lună, de noi nu mai avem acces la ei.

 4. Noi tinerii să ajutăm ca voluntari la niște acțiuni și concerte, toate pentru băbăciuni?
  Nu am greșit cu nimic să suportăm trei zile și trei nopți așa ceva bre. Zilele băbăciunilor, nu Zilele Culturale

  • Nu te stresa. Găsesc ei vreo 5-6 copii pe care să îi aducă pe post de voluntari, ca pe vremea comunismului, mai mult cu japca decât voit. Fac o poză la final și s-a rezolvat și cu voluntariatul. Tu ești încă tânăr, nu știi cu cine te pui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.