0.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

Zilele Liceului „Emil Racovitã”: 45 de ani de la înfiintare | FOTO

- Advertisement -

SÃRBÃTOARE… Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui si-a pus, zilele trecute, straie de sãrbãtoare. Cei 45 de ani de la înfiintare i-a adunat încã o datã în acest lãcas de culturã pe cei care, an de an, scriu împreunã cu elevii lor povestea educatiei de succes. Prin felul în care a contribuit la evolutia profesionalã si personalã a atâtor generatii de tineri vasluieni, acest liceu reprezintã o carte de vizitã ireprosabilã în spatiul cultural vasluian, dar si în spatiul cultural national si international, prin varietatea activitãtilor pe care le desfãsoarã împreunã cu elevii sãi.

Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui este locul în care orice tânãr poate gãsi oameni care sã îl ajute sã-si împlineascã visul. Oameni dispusi sã-i acorde din timpul lor si dincolo de orele de curs, oameni care au deschiderea sã-i cunoascã pasiunile. Este cunoscut faptul cã profesorii de la Racovitã, asa cum adesea se recomandã, si-au condus elevii pe drumul cunoasterii, determinându-i sã iasã din zona de confort si sã atingã cel mai bun nivel al lor. „Fie cã pasiunea elevilor nostri înseamnã literatura românã sau limbile strãine, fie cã sunt pasionati de matematicã, fizicã, chimie, biologie, informaticã, fie cã pasiunea lor ia forma istoriei, geografiei, religiei, stiintelor socio-umane, psihologiei sau a muzicii, desenului, sportului, mereu, la început de vis, pasiune, idée, vor gãsi un profesor dispus sã pãseascã alãturi de ei”, a declarat prof. Cezarina Scutaru, directorul Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui. Pe parcursul celor trei zile de sãrbãtoare dedicate Zilelor Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, elevii au fost implicati în diverse activitãti educative: miercuri, 16 noiembrie, 2022, „Despre emotii, teatru si adolescentã”, desfãsuratã cu sprijinul catedrei de limba si literatura românã la Teatrul „V. I. Popa” Bârlad, implicând peste 300 de elevi si profesori, Hour of Code, Comisia matematicã- informaticã, Concurs interdisciplinar-Bios, Comisia Stiinte-Ed fizicã si sport, Concurs de sah, Comisia matematicã-informaticã, Sportul înseamnã viatã, Comisia Stiinte-Ed fizicã si sport.

Zilele racovitenilor s-au încheiat cu balul bobocilor

Activitãti interesante s-au desfãsurat si joi, 17 noiembrie 2022, dar si vineri, 18 noiembrie, Concursul literar „Prietenii cãrtii”, catedra de limba si literatura românã, Erasmus opportunity, Concurs de sah, Comisia matematicã- informaticã, Concurs culturã generalã „7×7”, Comisia „Om si Societate”, Concurs „Confluente britanice”, Tradition culturelles Francophones”, catedra de limbi strãine, Sportul înseamnã viatã, Comisia Stiinte-Ed fizicã si sport. Zilele racovitenilor s-au încheiat cu Balul Bobocilor, un spectacol reusit, dinamic, un spectacol în care, elevi din toti anii de studiu, s-au implicat cu tot sufletul, dorindu-si parcã sã recupereze tot ce, atât de nedrept, le-a furat pandemia. „Anul scolar 2022-2023 a început cu aceleasi dorinte de performantã din partea elevilor nostri care, iatã, dupã cum se poate observa, s-au implicat într-un numãr foarte mare în activitãtile dedicate Zilelor Liceul Teoretic „Emil Racovitã”. Gratie colegilor nostri, profesori devotati si pregãtiti, care au fãcut si continuã sã facã istorie prin generatiile de elevi si absolventi, am convingerea cã vã vom putea împãrtãsi, în perioada urmãtoare, rezultate remarcabile la olimpiade si concursuri scolare”, a declarat prof. Monica Sprâncenatu, director adjunct al Liceului „Emil Racovitã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Felicitari, Andrei Puica! Un elev genial! Meriti să fii promovat mult mai mult pentru câtă cinste aduci acestui liceu si acestui oras. Nu ca alții care ajung sefi de promotii cu 10 pe linie, dar habar nu au ce e aia performanta!

    Cinste tie, copil modest si cu bun simt, si părintilor care te-au crescut atât de frumos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.