spot_img
21.6 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Zilele Vasluiului, în vreme de pandemie: fãrã grãtare si concerte în centrul orasului. Iatã, totusi, ce activitãti vor avea loc

- Advertisement -

PROGRAM… Zilele Vasluiului vor fi sãrbãtorite, astãzi si mâine, fãrã traditionalele grãtare si concerte în centrul orasului. Din cauza pandemiei de coronavirus si a restrictiilor impuse de autoritãti, programul evenimentului va fi limitat la câteva activitãti culturale. Spre exemplu, azi, de la ora 11:00, vasluienii sunt invitati la Muzeul Judetean „Stefan cel Mare”, acolo unde are loc expozitia fotodocumentarã exterioarã „Vasluiul de ieri si de azi„. De asemenea, si la Biblioteca Judeteanã „Nicolae Milescu Spãtarul” vor avea loc activitãti culturale, precum lansarea publicatiei semestriale Milesciana, nr. 7. „Ne-am fi dorit si în acest an manifestãri culturale, stiintifice si sportive de amploare, dar vremurile nu tin cu noi. Evenimentul este umbrit, din pãcate, de situatia sanitarã neasteptatã si neiertãtoare. Dar asta nu înseamnã cã renuntãm sau ne dãm bãtuti. Viata trebuie sã meargã înainte normal, chiar dacã, astãzi, normalitatea este alta. Manifestãrile acestor zile culturale vor avea loc la o scarã mai redusã, în spatii atent alese si cu respectarea riguroasã a mãsurilor de prevenire impuse, fãrã ca prin aceasta sã fie diminuate calitatea si consistenta acestora. Nu trebuie si nu vrem sã ne resemnãm, chiar dacã trãim o experientã ce pare sã nu se mai sfârseascã. Vom trece împreunã peste aceastã cumpãnã, cu întelepciune si cu sperantã”, a precizat primarul Vasile Pavãl.

Iatã programul activitãtilor ce vor avea loc în cadrul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui:

Sâmbãtã, 15 august

Ora 10.00, Biblioteca Judeteanã N. Milescu Spãtarul Vaslui:

Portret de autor vasluianGrigoras Vasilica

Sãrbãtoritii lunii august – autorii vasluieni prof. Ioan Baban si dr. Lupu Valeriu

Ora 11.00, Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui: expozitie fotodocumentarã exterioarã „Vasluiul de ieri si de azi

Ora 11.30, Parcul MÂS: Inaugurare busturi Poet Ion Iancu Lefter si Dr. Gheorghe Andreescu (prezentãri sustinute de prof. Teodor Pracsiu, prof. Sorin Popoiu si sculptor Gh. Alupoaei)

Ora 12.00, Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui: lansare proiect „Figuri emblematice feminine ale meleagurilor vasluiene” si Parada costumelor de epocã: Maria Voichita, Elena Cuza si Luiza Zavloschi, alãturi de costumele lui Stefan cel Mare, Dimitrie Cantemir, Alexandru Ioan Cuza, Emil Racovitã, Constantin Tãnase, maresalul Constantin Prezan si sergentul „Penes Curcanul” (Constantin Țurcanu).

Ora 12.15, scena Parcului Copou: premierea Elevilor de 10 si a proiectelor cîstigãtoare din cadrul concursului „Primar pentru o zi”

Ora 14.00, Primãria municipiului Vaslui, sedintã online a Consiliului Local Vaslui pentru acordarea titlului de Cetãtean de onoare. Evenimentul va fi transmis live, pe pagina de internet a institutiei, www.primariavaslui.ro, la sectiunea Anunturi & Evenimente.

Duminicã, 16 august

Ora 10.00, Biblioteca Judeteanã N. Milescu Spãtarul Vaslui: expozitie de carte Autori vasluieni

– Lansarea publicatiei semestriale Milesciana, nr. 7

Sãrbãtoritii lunii august – autorii vasluieni prof. Ioan Baban si dr. Lupu Valeriu

Ora 10.30, Tabla de sah gigant: partidã demonstrativã sustinutã de Clubul Sportiv Sergentul Vaslui – prof. Grosu Constantin

Ora 11.00 – 11.15, Inaugurarea Monumentului Eroilor din Al Doilea Rãzboi Mondial (vizavi de Liceul Mihail Kogãlniceanu Vaslui) – invitat Laurentiu Chiriac, Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui

Ora 11.30, Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui, sala „Multimedia”: vernisajul expozitiei de picturã: „Picãturi de luminã si culoare„, autor: Octavian Gãlãtianu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.