spot_imgspot_img
10 C
Vaslui
26-apr.-2024

Zilele Vasluiului s-au terminat, iar orașul a dat tributul peste Prut: 100.000 de euro (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

FINAL… S-a tras cortina peste Zilele Vasluiului, un eveniment așteptat de doi ani de vasluieni. Anul acesta, artiștii de dincolo de Prut au invadat scena de la Vaslui, grație unei cunoștințe mai vechi a CJ Vaslui, Vasile Moroșanu, șeful Culturii din raoinul Anenii Noi, locul unde Buzatu pompează banii vasluienilor. Cu un buget de plecare de aproape 100.000 de euro, Zilele Vasluiului au avut același schelet artistic ca în fiecare an. O defilare cu costume de epocă în care primarii și viceprimamii de o zi au fost prezentați. Apoi vin concertele, care anul acesta nu au mai fost afumate de grătarele cu mici și cârnați. Acestea au fost exilate la ștrand pentru a nu mai da piept cu cultura. Concertele, deși costisitoare, nu s-au ridicat la valoarea banilor investiți. Cel puțin în prima seară, dedicată tinerilor, aerele de vedete ale celor de la The Motans și Irina Rimes, plătiți cu 21.000 de euro i-au deranjat pe vasluieni care nu le-au putut smulge un autograj sau o fotografie. Artiștii s-au evaporat foarte repede. Dacă ar fi avut un contract făcut de o minte mai luminată din Primărie, sesiunea de autografe și poze trebuia să fie o prevedere în contract. Fiindcă Casa de Discuri care i-a adus la Vaslui a avut tupeul să ceară să-și pună pe materiale de promovare a Zilelor Vasluiului, adresa de site, unde-și promova vânzările de tricouri. O altă sumă fabuloasă plătită a fost cea a maestrului Eugen Doga, tot din R Moldova, care a avut o seară fabuloasă. A fost stimulat și cu titlul de cetățean pe care l-a primit de la Vasile Pavăl, după ce a primit un onorariu pipărat de 16.000 de euro. Au mai urmat, bineînțeles, încă două trupe din R. Moldova, Brio Sonores și Lupii&Alex Calancea Band, care la rându lor au costat destul de mult. Brio Sonores 12.000 de euro, iar Lupii, 45.000 de lei. Nu au lipsit discursurile celor doi politicieni, primarul Vasile Pavăl și Dumitru Buzatu, care au picat ca nuca în perete, dar care trebuiau ținute pentru a justifica banii cheltuiți. Nici partea economică a festivalului nu a fost o reușită. Comercianții îngrămădiți la ștrand, nefiind în calea fluxului de oameni veniți la concerte, au avut pierderi semnificative. Să sperăm că la anul, echipa care va coordona această manifestare se va mobiliza și îi va lăsa pe vasluieni cu gurile căscate.

Prima seară de la Zilele Vasluiului, destinată tinerilor, a fost cu obstinație dedicată artiștior din R. Moldova, aduși pe scena de la Vaslui pe foarte mulți bani. Irina Irmes și The Motanas au costat 21.000 de euro, iar Brio Sonores-12.000 de euro. A fost o seară în care s-au aruncat în joc peste 37.000 de euro, dacă punem la socoteală și scena, iar spectacolul a lăsat un gust amar multor vasluieni, care se așteptau la mai mult de la aceștia. Fiind plătiți cu sume cu care poți achiziționa un apartament, aceștia nu au dat dovadă de foarte mult bun simț față de cetățeni. Irina Rimes a fost cea pentru care spectacolul s-a extins cu o oră, din cauza întârzierii acesteia, iar The Motans au fugit de fani imediat după spectacol. Deși vasluienii le-au cerut în cor un bis, aceștia nici nu s-au gândit să onoreze dorința publicului nerăbdător. Totuși, Irina Rimes a fost iertată de fani pentru lipsa de punctualitate deoarece a acceptat să facă la final câteva poze cu copiii. Brio Sonores a fost totuși grupul care a spălat imaginea moldovenilor, fiind nevoiți să concerteze timp de aproape două ore, pentru a umple spațiul până la intrarea artistei Irina Rimes.

Iată motivul pentru care The Motans au fugit de pe scenă

Imediat după terminarea concertului, artiștii trupei The Motans au ieșit de pe scenă fără a oferi explicații, iar mulți fani au rămas cu buza umflată. Totuși, cântăreții basarabeni au ținut să se scuze pentru gestul puțin neobișnuit. Aceștia, a doua zi după concert, au contactat ziarul Vremea Nouă pentru a spune ce s-a întâmplat de fapt. La mijloc a fost, de fapt, o problemă de comunicare. Solistul trupei a avut o urgență, la baie, drept pentru care a transmis că revine în 15 minute. Deși a însărcinat o persoană din staff să anunțe că va reveni la scurt timp, informația nu a ajuns mai departe. Astfel, mulțimea de vasluieni care și-ar fi dorit să facă o poză cu interpretul s-a risipit rapid, crezând că spectacolul s-a încheiat. Chiar și solistul trupei, Denis Roabeș, a rămas dezamăgit atunci când a revenit în fața fanilor, neștiind ce s-a întâmplat de au rămas atât de puțini oameni. “Vreau să-mi cer scuze pentru că am avut o urgență. După 15 minute, am ieșit să facem poze și toate cele. Îmi cer scuze. M-am dus în grabă. Nici eu nu am stat să explic situația. Poate am fost grosolan, chiar vreau să-mi cer scuze. Poate a fost puțin ciudat. Am ținut până în călcâie să explic ce s-a întâmplat. După ce am ieșit, am văzut că nu au rămas foarte mulți oameni. Am trimis pe cineva să meargă să zică oamenilor că revin, să aștepte puțin, că vreau să facem poze cu oamenii, nu era nicio problemă. Nu știu ce s-a întâmplat, a fost ciudat. Vreau să mulțumesc pentru tot, m-am simțit foarte fain pe scenă. A fost prima oară când am venit în Vaslui ca artist. Publicul a fost foarte mișto, sincer. Dat fiind faptul că a fost pe scaune, energia a fost puțin altfel. Dar am reușit să îi ridicăm. Și la Irina a fost foarte frumos. Chiar mi-a plăcut mult. Am văzut reacțiile copilașilor care dansau, a fost super. Azi avem concert la Brașov și am plecat deja, din păcate. Avem programul cam încărcat. În zona Vasluiului sunt locuri foarte faine de vizitat. Chiar țin de mult să merg cu băieții să vizităm zona. Din păcate, am fost pe grabă”, a declarat artistul.

Irina Rimes a urcat pe scenă cu întârziere din cauza „sound-ului”

Irina Rimes pe scena „Zilele Vasluiului”

Irina Rimes a urcat cu întârziere pe scenă, deși a fost prezentă la Vaslui la ora stabilită în contract. Însă o problemă tehnică la sunet i-ar fi întârziat urcarea pe scenă, potrivit organizatorilor. Este pentru prima dată în istoria acestor manifestări când spectacolul s-a întins după miezul nopții, deși în conferința de presă primarul Vasile Pavăl a susținut, sus și tare, că desfășurarea în noapte a acestor evenimente se va face până la ora 00:00, cel târziu. Artiștii formației Brio Sonores au umplut spațiul gol lăsat de Irina Rimes, cântând în două tranșe. Irina Rimes ar fi refuzat să urce pe scenă până când sunetul nu a intrat în parametri standard. Formația Brio Sonores însă a avut curajul să cânte în timp ce se făceau așa zisele probe de sunet, sacrificându-și timpul și energia, concertând eroic timp de aproape două ore. Spectacolul a ținut cu mult peste miezul nopții, în mod surprinzător, mai ales că în conferința de presă, de joia trecută, primarul Vasluiului a zis răspicat: „Desfășurarea în noapte a acestor evenimente, însemnând maxim la ora 23:30, cu excepția, poate, a ultimei seri, încercăm la ora 24:00 să închidem orice activitate din municipiu, care este cuprinsă în aceste zile”. Este pentru prima oară în Vaslui, când în Centrul Civic se cântă până la 1.30. S-a creat oare precedentul? Oricum, merită felicitați moldovenii de la Brio Sonores, care timp de o oră au cântat gratuit, fiindcă grație lor una din „pravilele” lui Vasile Pavăl a fost încălcată.

Rareș Trufea, copilul minune al Vasluiului, luat la mișto de oficialii Primăriei

Rareș Trufea pe scena ”Zilele Vasluiului”

Rareș Trufea, tânărul artist din noul val, a oferit cetățenilor un concert memorabil sâmbătă, cu ocazia Zilelor Vasluiului, cântând cu vocea, dar și la pian. Visul de a cânta la această sărbătoare i s-a împlinit. Încă de când era mic își dorea acest lucru. Publicul a simțit emoția și sensibilitatea artistului pe tot parcursul momentului artistic.

Tânărul moștenește talentul tatălui său, Ionel Trufea, care este un cunoscut solist local, membru al Orchestrei Rapsodia Vasluiului. A fost descoperit de public la emisiunea „Românii au Talent”, acolo unde a primit un Golden Buzz din partea lui Smiley. Chiar dacă recompensa financiară pe care Primăria Vaslui i-a oferit-o nu a fost una pe măsura talentului, Rareș a fost bucuros că a putut cânta în fața publicului de acasă: “Am visat de mic să cânt la această sărbătoare și am fost onorat să primesc asemenea invitație. Văzând artiștii pe scenă, îi priveam și îmi doream să ajung și eu acolo cândva. Simt că îmi este apreciată munca, fiind invitat aici. Publicul a fost cu mine, l-am simțit. A fost o primire foarte călduroasă. Eu am mai concertat aici, dar de data asta m-am simțit și mai bine. Mi-aș dori să iau parte la acest spectacol an de an. De invitație am aflat de la tata, care îmi este și impresar”, a povestit Rareș. Suma pe care tânărul a încasat-o a fost de 1000 lei. “Pentru prestația de la Zilele Vasluiului, cred că primesc 1000 de lei. Am venit să cânt, puțin mă interesează banii. Eu am de gând să-mi compun propriile piese, asta îmi doresc să fac pe viitor”, a spus artistul. Fiind conștient că și-a ales o meserie grea, se dedică în totalitate și face sacrificii pe care mulți tineri de 18 ani nu ar fi dispuși să le facă. “Îmi doresc să activez la pian. Este foarte greu, este vorba de ore de muncă, de foarte mult timp de pregătire și dedicare. Trebuie să exploatezi talentul și să depui mult efort, pentru că fără muncă nu reușești. Totodată, trebuie să fii și ambițios ca să poți ajunge unde îți dorești. Acum fac liceul în Piatra Neamț. Sunt în clasa a XII-a. Dacă ar fi fost licee de artă în Vaslui, probabil aș fi continuat studiile aici. Puteam merge și la Iași, însă mi-a plăcut de mic Piatra Neamț. După liceu voi pleca la Conservator la București sau Doamne Ajută, în străinătate”, a declarat Rareș. În ceea ce privește experiența la „Românii au talent”, băiatul consideră că acest proiect i-a servit drept rampă de lansare. “O parte dintre prietenii mei știau că am participat la Românii au talent. Alții nu știau, dar i-am anunțat și i-am rugat să mă susțină. Au fost foarte surprinși și bucuroși să mă vadă, mai ales că am primit și Golden Buzz-ul. M-am bucurat și de susținerea mamei, care a postat și a distribuit mesaje pe toate rețelele de socializare. După „Românii au talent” a început să mă recunoască lumea pe stradă. Primul a fost un vecin, pe care nu-l știam. După asta, mă oprea lumea pe stradă și în Piatra Neamț. Pentru mine, emisiunea a fost o rampă de lansare”, a explicat vasluianul.

De-ale lui Vasile: cultura în centru, micii la ștrand! Păreri pro și contra despre acest experiment

CONTRE… Amenajarea zonei de grătare a manifestărilor prilejuite de Zilele Vasluiului tocmai la ștrand nu le-a adus comercianților, care au plătit către Primărie prețuri destul de „piperate”, pentru chirii, vânzările dorite. O altă anomalie a fost faptul că, din ordinul primarului Vasile Pavăl, terasele ambulante au fost închise la ora 23.00, deși în acea locație zgomotul nu deranja pe nimeni și puteau să stea până mai târziu, având în vedere că oamenii de abia pe la orele 21.00 au început să vină masiv în acea locație. Reprezentanții primăriei ar fi putut fi mai fair-play. Concertul din Centrul Civic a durat până la 1.30, în prima zi, iar la ștrand activitățile lor nu au beneficiat de aceeași dispensă pe care au avut-o artiștii. Ar fi fost ca o compensare, mai ales că anul acesta s-a făcut experimentul cu zona de grătare diferit amplasată față de concert. Și dacă e să luăm în calcul factorii de risc asupra populației, mai mult zgomot au creat concertele din centrul Vasluiului, decât sfârâitul micilor pe grătare la ștrand, mâncați pe acordurile lui Vali Vijelie. Chiria pe care un comerciant cu o terasă de mici și bere a plătit-o pentru trei zile a fost destul de mare, peste 4.500 de lei, în funcție de terenul ocupat. 12 lei/mp/zi trebuie să plătească un întreprinzător pentru spațiul ocupat la ștrand, plus racordul de apă și electricitate, de asemenea și consumurile aferente. Cei care dețin parcul de distracții pentru copii plătesc la jumătate, adică 6 lei/mp/zi. Aceste prețuri se justifică dacă Primăria asigură un anumit flux de oameni către aceste spații, iar concertele tocmai asta făceau. Pe viitor, primarul Vasile Pavăl n-ar fi rău să ia în calcul posibilitatea ca spectacolele să se desfășoare pe stadion, iar grătarele la ștrand, dacă nu se mai dorește ca mirosul de mici să învăluie statuia lui Ștefan cel Mare. Așa ar fi mai echitabil pentru toată lumea.

Comercianții se plâng, însă nu toți

PĂRERI… Comercianții cu terasele de mici au avut mai mult de plată către Primărie, nu mai vorbim de cei cu spațiul de joacă pentru copii. Aceștia se tem că nu se vor închide cu cheltuielile în cele trei zile. „Față de anii trecuți, este mai rău poziționată zona comercială. Sigur era mai bine acolo sus, aici nu știu dacă ne scoatem cheltuielile. Nu merită. Nu este în beneficiul nostru, al comercianților. Nu este bine. Aici avem voie doar până la ora 23:00. Lumea începe să vină la ora 21:00. Deci avem două ore de încasări. Nu se poate așa ceva! A fost lume și în prima zi, dar nu se compară. Au fost mai puțini, mai ales în prima parte a zilei”, a spus cel care administrează spațiul de joacă pentru copii. La fel și cei cu terasele. „Normal că încasările sunt mai puține decât în anii trecuți. Ca locație, nu este ideală. Majoritatea oamenilor merg în centru, iar mulți nici nu știu că suntem la ștrand. Chiar am vorbit cu cîțiva oameni și nici nu știau de existența noastră. Cu cine am vorbit eu, cu cine m-am mai întâlnit prin oraș nu știau de terasă. Abia ne putem plăti chiria, de 4.500 de lei pentru trei zile. Nu aș putea spune că merge chiar rău, dar nu este ca înainte. Per total suntem destul de mulțumiți, se putea mai rău”, a declarat unul dintre comercianții care vând mici și bere. Cei care nu trebuie să achite chirii mari, fiindcă genul lor de comerț nu le necesită spațiu mai mare, cum ar fi cei care vând vată pe băț sau porumb fiert, salută decizia primarului de a separa activitățile la Zilele Vasluiului: „Am văzut oamenii fericiți după o perioadă lungă în care ei erau doritori de distracție, să iasă în aer liber, să se destindă. Acum au putut ieși la distracție. Multă lume și-a adus copiii și au venit să se simtă bine, toți cu zâmbetul pe buze. Trebuie să fim și precauți știind că există riscul pandemiei. Încasările au fost bune și mai puțin bune, din cauză că spre seară s-a lucrat doar timp de 4 ore, iar în restul zilei oamenii s-au ferit de căldură și au ales să nu vină la terasă sau în parcul de distracții. Imediat cum s-a răcorit vremea, atunci au început să vină. Există și posibilitatea de a fi avut încasări mai mari și să fi fost mai multă lume, dacă nu ar fi fost separate evenimentele. Totuși, salut decizia primarului, pe care a luat-o, de a separa distracția de cultură, de a scăpa de fumul de mici și toate celelalte. Locuitorii din zona de desfășurare ar fi fost afectați de fum și de gălăgie. În schimb, nemulțumiți sunt comercianții deoarece încasările au scăzut. Ar fi fost mult mai bine în centru, pentru majoritatea. Suma pentru chirie este aceeași ca în anii trecuți, 12 lei pe mp”, a spus unul dintre comercianții care vând vată de zahăr, porumb fiert sau sucuri.

Emoții și bucurie, la cele 81 de nunți de aur sărbătorite la Vaslui!

ADMIRAȚIE… Momente emoționante în această după-amiază, la restaurantul Clasic din Vaslui, unde a avut loc evenimentul poate cel mai sensibil din tot desfășurătorul Zilelor Culturale ale municipiului reședință de județ. Este vorba despre nunta de aur, pe care 81 de perechi de bunici au reușit să o întâmpine tot în doi, așa cum, cu dragoste, în urmă cu 50 de ani și-au legat destinul. Sunt vasluieni care stârnesc admirația si pot însemna modele reale pentru tânăra generație. Se simt peste tot emoțiile transmise de aceste familii împlinite, care au știut să dea timpului înțelepciunea necesară, în așa fel încât să poată construi o căsnicie de jumătate de veac. “O viață de om, un timp îndelungat și, sunt convins, cu realizări, cu supărări, cu probleme… Dar ați învins timpul! De la an la an, simt cu bucurie că numărul celor care împlinesc 50 de ani de căsătorie se mărește. Am pornit de la 40 – 50 de familii și, iată că azi avem 81 de familii. E frumos! Mi-aș fi dorit ca toate aceste familii să fie aici, dar probleme dificile i-au făcut să nu vină. Nu îi uităm, îi respectăm și în prețuim foarte mult. Mulți, mulți ani fericiți”, a spus primarul Vasile Pavăl, cu emoție. Atmosfera a fost una frumoasă de la începutul evenimentului, iar ansamblul Rapsodia Vasluiului i-a cucerit din primul moment pe mirii de aur ai Vasluiului. Bunicii nu au mai vrut să stea la masă, s-au prins în horă și au părut că întineresc pe ritmurile antrenante. Eleganța lor se vedea atât în purtarea lor cu bună-cuviință, cât și în îmbrăcămintea atent aleasă.

“Ne-am cunoscut la o distracție și a fost dragoste la prima vedere. În trei zile ne-am și luat!”

Anica și Stere Băbăscu

POVESTE… Într-o pauză de dans, un frumos cuplu a acceptat să ne împărtășească povestea de iubire pe care o trăiește intens. Soții Băbăscu trăiesc și acum o poveste de iubire cum numai în povești citim și ne învață că niciodată nu este prea devreme pentru a face un pas important în viață. “Suntem foarte bucuroși că am ajuns până la nunta de aur. Nu-i atât de ușor, chiar dacă multă lume își dorește asta. Nu multă lume ajunge să serbeze 50 de ani de căsătorie, fie din neînțelegere, fie boala îi desparte. Cred că a fost o dragoste puternică și respect reciproc. Am mai lăsat unul de la celălalt când au mai fost momente de tensiune, că așa e în viață. Ne-am cunoscut la o distracție și a fost dragoste la prima vedere. În trei zile ne-am și luat. Așa a fost să fie. De atunci au trecut 50 de ani”, a povestit Anica Băbăscu. “Am ales-o dintre toate fetele, după inimă. Când am pus ochii pe ea, n-am mai lăsat-o”, a spus mândru Stere Băbăscu. Soția a fost confecționeră, iar soțul a lucrat la fabrica de mobilă. Pentru ei, acest motiv de sărbătoare a fost unul neașteptat, de care s-au bucurat mult. “Foarte frumoasă organizarea. Nu mă așteptam la așa ceva. Acum o săptămână am primit invitația”, a spus femeia. Aceasta a dorit să transmită cuplurilor din ziua de azi, mai nestatornice și care se plictisesc rapid de partenerul de viață, că secretul unei relații este comunicarea. “Să fie înțelegători și să comunice unul cu altul. Asta este cel mai important. Comunicarea este cheia, dacă nu există, nu e nimic. La noi în familie soțul este stâlpul familiei, dar ne-am completat amândoi unul pe altul, am găsit mereu înțelegere, chiar și în momentele dificile. Am spus ce ne deranjează și s-a rezolvat până la urmă”, a explicat femeia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

  1. Strazile Valentin Silvestru, Traian, Donici etc. cand are de gand marlanul rosu-n falci Vasîli sa le aduca in anul 2021? Ati spart tot orasul cu modernizarea conductelor de apa cu niste incompetenti de la TM, dupa ce ati asfaltat strazile. Sa va fie rusine tuturor din primaria aia, indiferent de partid, pentru haosul pe care l-ati creat si pentru traficul infernal. Meritati sa va fie aruncate rosii si oua in cap!

  2. Ai dracu fomisti de așa ziși artiști,au stat un an pe tușă și acum vor sa se îmbogățească ,sa recupereze pe spatele proștilor. Nu mai merg demult la țigănia asta,mai ales când știu ca muncesc câte 12 ore pe zi ca să îmi pot plăti taxele și impozitele, iar Paval da la niște afoni 21.000 € ,17000€ ca să lălăie trei cuvinte…jalnic🤮

  3. Cu banii ăștia foarte mulți, pe care i-ați aruncat pe apa Prutului, anul viitor să vă ocupați de modernizarea orașului.
    Podul dinspre gară, trotuarele peticite din crucea gării, pe la Bosfor spre Traian și dincolo de stradă, străzi terminate de asfaltat, etc….
    Lăsați parangheliile inutile, că de-a lungul anilor, s-a văzut….”valoarea”!

  4. Iar la Nunta de haur jumatate din „nuntasi” sunt directorasii din institutii, politicieni si consilieri. La halit se impaca toate culorile. Bani sint. E bine la vaslui.
    Pentru batrani, respect! pentru restu, eject!

  5. Cam ciudat ca numai moldoveni dar la drept vorbind e normal, era de așteptat.
    La PSD când trebuie aduc voturi, lui Pavăl i-au crescut salariul.
    Trebuie să se răsplătească și ei

  6. Vai,dar a fost foaarte frumos!Mai melodios decât la Guantanamo Bay.Mare păcat că primarul locuiește în Muntenii de Jos !

  7. Pe Rares Trufea nu il mai mira nimica. S-a invatat cu vasluienii lui de mic. Primul concurs national la care a participat chiar aici in oras s-a terminat tot cu o umilinta. A primit trofeul si aceleasi „autoritati locale” au comentat decizia juriului. Pai din concurenti din toata tara asta juriu nu a putut alege decat un tiganas de la noi? Era prin clasa a patra si a auzit cu urechile lui. E calit baiatu. Se asteapta la orice de la noi.

  8. Avem nevoie de cultura ce tot mai îndrugati atâta negativistilor .Spectacolul lui Doga merita triplu ca finanțate . Ce trebuia ceva manele cu aceiași bani ?In plus la capitolul tehnica și calitate și cultura moldovenii sunt cu 10 clase mai sus .Vreati cumva și ceva fum de mici lângă scena? nu a ți avut de data asta.Bravo Vasluieni pentru tot !Mergeti in alte județe și vedeți ca nu sa făcut nimic din acest punct de vedere al divertismentului cultural in aceasta perioada .

    • Respect pt Doga
      Dar si o mare lipsa de respect pt vasluieni. Familia maestrului coregraf Gigi Ilascu si familia regretatului Romeo Talmaciu au fost anuntate ca si ei, pe merit chiar, vor fi numiti cetateni de onoare. V-ar mira sa aflati ca nu au mai incaput pe lista? Las pe alta data, ca ei nu au facut totusi chiar asa multe pt oras. Asa am primit noi raspuns

    • Mai Nina, să-i asculți pe Motans sau chiar și pe maestrul Doga, nu înseamnă să te culturalizezi! Nimic din ce s-a întâmplat zilele astea în Vaslui nu a avut legătură cu domeniul Cultură. S-au aruncat, din nou, niște bani publici dincolo de Prut, prin bunăvoința domnului președinte Buzatu. Pentru mine a fost un șoc să-i aud pe cei din staff-ul tehnic ai evenimentului vorbind în rusește în spatele scenei. Dar astea au fost preferințele unora, cu ei s-a decis ca trebuie organizat spectacolul, dăm înainte așa!

    • Si tu, @Nina, prea-minunato non-apisiana bok-o-trofa, mergi de … refa gimnaziul, ca te tradeaza agramatismul, incultura si anal_fabetismul functional!

  9. BANI FRECATI AIUREA…DE AZI PUTETI SA DATI PRIN GROPI CU MASINILE..ATI VAZUT PE RIMES,
    DOGA, PE MOTAN 😂
    ATI MANCAT CARNATI LA STRAND, ATI CASCAT OCHII LA ARTIFICII …SI GATAAA. PUTETI MERGE LA SERVICE CU MASINA😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.