spot_imgspot_img
7.6 C
Vaslui
18-apr.-2024

ZIUA CAMPIONILOR: Acum un an Oţelul câştiga primul său titlu

- Advertisement -

*Pe 15 mai 2011 băteau pe FC Timişoara şi declanşau nebunia în oraş * Eroii de atunci, în complicitate cu Viaţa liberă, au oferit cel mai frumos cadou posibil unui cuplu de suporteri pătimaşi * Băieţelul acestora, venit pe lume cu puţine ore înaintea „finalei campionatului” şi care a primit numele căpitanului echipei, Costin, a fost vizitat ieri de o parte dintre fotbalişti şi antrenorul Dorinel Munteanu

„Timişoara egalează. Nu se poate, trebuie să o dăm, sigur o vom da. Antal ţîşneşte, pasă dincolo, pe dreapta, la Buş, centrare, Penaaa, cap, gooool”! Suporterii adevăraţi nu vor uita niciodată acele clipe magice pentru ei din seara zilei de 15 mai 2011. Oţelul câştiga campionatul şi declanşa nebunia în oraş, gălăţenii cântându-şi până-n zori fericirea, în ceea ce va rămâne în istorie drept „revelionul campionilor”.

Dintre toţi fanii, Costel Patriche chiar are motive să se laude că era cel mai fericit dintre gălăţeni. Dimineaţă, mai să plesnească de emoţie, aştepta de la favoriţi titlul iar de la soţie, un campion, adus pe lume de Gina Patriche cu câteva ore înaintea meciului. Părinţii hotărâseră deja, îI cheamă Costin, la fel ca pe căpitanul Oţelului. „Mă tachina că-i va pune chiar numele clubului, era în stare la cât de mult iubeşte Oţelul”, ne-a spus mama micuţului Costin.

Vizită surpriză, campionii au adus tortul

Aflând de la reporterii Vieţii libere de povestea micuţului Costin, o parte dintre jucători împreună cu antrenorul Dorinel Munteanu au arătat că ştiu să-şi preţuiască suporterii adevăraţi şi le-au făcut celor din familia Patriche un cadou surpriză. Antrenorul Dorinel Munteanu, Paraschiv, Viglianti, Giurgiu, le-au sunat la uşă. Desigur, în frunte cu Sergiu Costin, având în braţe tortul aniversar, decorat cu un teren de fotbal.

Un pic agitat cu atât de multe persoane în jur, „copilul campionat” s-a liniştit în braţele tizului său, Sergiu Costin. „Ce nume frumos ai!” s-a înfoiat mândru căpitanul Oţelului, iar Viglianti l-a taxat imediat: „Eheee, iată că există şi un Costin cu păr”. Costin cel mic a dat şi primul test de selecţie, lovind cu piciorul o minge mică, antrenorul Dorinel Munteanu remarcând imediat că „dă bine cu dreptul”. Apoi, s-au retras, urma antrenamentul. „La aşa supriză, l-aş fi adus prima dată acum pe stadion, cu Vasluiul, dacă nu se juca atât de târziu. Ştiu că o să bateţi. Să fiţi feriţi de accidentări, sunt sigur că o să mai luaţi şi alte trofee”, le-a urat la despărţire Costel Patriche.

De la meciul cu Juventus i se trage

„Nu mi-aş fi imaginat vreodată să-mi văd idolii la mine-n casă, cu atât mai mult de ziua copilului. Ce mândru o să fie când o să crească şi o să realizeze ce cadou minunat a putut primi chiar la prima sa aniversare!”, a spus Costel Patriche (31 de ani), după ce s-a mai dezmeticit din emoţie. Este fan Oţelul de pe la şase ani, când a fost prima dată dus la stadion, la celebrul meci câştigat cu Juventus. „Până mai ieri, mergeam şi cu galeria în deplasări. Am ratat un singur meci de acasă în campionatul trecut, la acel 3-3 cu Dinamo. Mă întorceam dintr-o delegaţie de serviciu din Olanda, eram pe drum de la aeroport. A fost crunt, suferinţa e şi mai mare când eşti nevoit să asculţi doar la radio”, a povestit Costel. De ani buni are locul său la tribuna a II-a, în sectorul D, pe rândul 16.

Şi totuşi, ideea numelui Costin pentru juniorul familiei nu i-a aparţinut lui, ci soţiei. „Din a cincea lună de sarcină, când am aflat că va fi sigur băiat, i-am spus că vreau acest nume, chiar dacă eu nu sunt mare microbistă. Sergiu Costin e febleţea lui, după fiecare meci nu vorbeşte decât despre el, Costin în sus, Costin în jos. Ştiam că propunerea mea îl va face pe deplin fericit”, a precizat Gina Patriche. Cei doi mai au un copil, Cristina Georgiana (6 ani), care-şi trage tatăl de mânecă la fiecare meci, să o ia cu el pe stadion.

La mulţi ani, campionilor!

www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.