0.3 C
Vaslui
31-ian.-2023

Ziua Colegiului Național “Cuza Vodă” Huși, liceul care de 105 ani înnobilează prin rezultatele sale “orașul dintre vii” (FOTO)

- Advertisement -

SĂRBĂTOARE… Astăzi, de Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment istoric de o însemnătate covârșitoare, de la înfăptuirea căruia se împlinesc 164 de ani, hușenii sărbătoresc școala care poarte numele Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, făuritorul României moderne. Rezultatele acestei instituții de învățământ, înregistrate în cei peste o sută de ani de existență, onorează pe deplin numele ilustrului său patron spiritual.  

Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși va împlini anul acesta 105 ani de la momentul în care instituția a devenit liceu, odată cu decretul de înființare a Liceului de băieți “Cuza Vodă”, promulgat de regale Ferdinand I Întregitorul, la 22 septembrie 1918. Fiecare generație a acestei școli hușene a reușit să formeze oameni de valoare, în toate domeniile de activitate, absolvirea sa devenind în timp referința calității în educația școlară. Profesorii care au contribuit prin toată viața lor didactică la arhitectura spirituală a acestei școli au fost, aproape toți, modele de dăruire pedagogică și de pasiune pentru această profesie. Rezultatele elevilor la concursuri, olimpiade, admiteri la cele mai importante instituții de învățământ superior și, apoi, realizarea în viața de zi cu zi, sunt cele care confirmă toată aprecierea pentru cee ace a fost șI continuă să fie Colegiul Național Cuza Vodă.

ȘI în acest an, profesorii și elevii au pregătit o serie de activități prin care să marcheze sărbătoarea Colegiului, de Ziua Unirii Principatelor Române. Între ele s-a distins activitatea realizată de profesoara de Limba Romănă, Stela Ghiță-Enache, la care au fost invitați scriitori consacrați, dar și tineri aspiranți ai condeiului, precum și activitatea numită “Șezătoare cultural-folclorică”, coordonată de îndrumătorii prof. Carmen Any Avram și Angelica Marcela Marcu. “Emoționati, elevii claselor a IX-a SN 3 și a IX-a SS 2 și-au exprimat bucuria și mândria de a fi elevi la un liceu de prestigiu, prin momente artistice, dramatizari după comedii celebre, apoi ne-au invitat la șezătoare. La mulți ani, Colegiului Național” Cuza Vodă” din Huși!”, a fost mesajul care a însoțit o serie de fotografii deosebite, în care se vede cum elevii au încercat să reconstituie cu creativitate, modul de viață autentic românesc al bunicilor și străbunicilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.