spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
21-apr.-2024

Ziua comunei Muntenii de Jos, exemplu de bună organizare pentru toate localitățile din județ (FOTO)

- Advertisement -

INSPIRAT… După un an deosebit de greu pentru toată lumea, comuna Muntenii de Jos a îmbrăcat din nou straie de sărbătoare. Duminică, pe terenul de fotbal din localitate, a fost organizată Ziua comunei, o serbare cu invitați de seamă precum Paula Seling, Mihai Ciobanu sau Fuego, însă care nu a scos foarte mulți bani din visteria primăriei, așa cum se întâmplă prin alte părți. Și asta pentru că primarul Paul Iulian Lazăr a știut cum să facă echipă cu mai mulți sponsori, dar și cu consătenii săi, care s-au bucurat la maxim de această sărbătoare.

Primarul Iulian Lazăr

În discursul său, edilul comunei a ținut să le reamintească consătenilor cât de veche le este obârșia pe aceste meleaguri. “Mă bucur pentru că sunteți toți astăzi aici pentru a sărbători Ziua comunei Muntenii de Jos. Sărbătorim astăzi ziua comunei noastre pentru că acum 399 de ani, la curtea lui Tomșa Vodă, era pentru prima dată menționat numele muntenilor. La data de 17 august 1622, acesta dăruiește fiului său satul Muntenii de pe râul Bârlad. Iată deci că suntem o comunitate cu rădăcini adânci înfipte în aceste meleaguri. Suntem o comunitate cu identitate, cu obârșie, cu o istorie de sute de ani. Tocmai de aceea locuitorii comunei Muntenii de Jos de astăzi sunt oameni cinstiți, oameni frumoși, gospodari, primitori și aș mai adăuga uniți atunci când trebuie. Să dea Dumnezeu să putem marca această zi în fiecare an”, a afirmat primarul Iulian Lazăr. Mai trebuie menționat că toți cei care au fost prezenți la Ziua comunei au primit din partea organizatorilor câte o porție de mici cu muștar, dar și un pahar cu vin, masa fiind asigurată de sponsorii evenimentului. “Această masă gratuită este dată tuturor participanților, ea nu este finanțată din bugetul local, ci banii vin din sponsorizări. Pe această cale, mulțumim tuturor sponsorilor care au fost alături de comuna noastră” a mai declarat primarul comunei Muntenii de Jos.

“Am încercat să păstrăm amprenta culturală”

Romică Brunchi, directorul Centrului Cultural al comunei Muntenii de Jos

Romică Brunchi, directorul Centrului Cultural al comunei Muntenii de Jos, ne-a declarat că serbarea organizată duminică s-a făcut respectând amprenta culturală. “Am încercat să păstrăm amprenta culturală a evenimentului și prin simpozionul pe care l-am organziat la ora 12:00, care s-a bucurat de prezența unuia dintre cei mai mari specialiști în așezări preistorice din România, domnul conferențiar Vasile Cotiugă de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Pentru noi a fost o muncă titanică, timp de o săptămână cu greu am reușit să punem capul pe pernă câteva ore pentru că ne-am dorit să iasă un eveniment deosebit care, așa cum spuneam mai înainte, să păstreze amprenta culturală. Eu, în calitate de manager al Centrului Cultural, nu mi-aș permite niciodată să semnez un contract de colaborare cu cineva care interpretează o muzică în afara genului cultural. În ceea ce ne privește, trebuie să știți că au fost semnate contracte ferme în care negocierea a fost cuvântul de ordine. Și ca să vă dau un singur exemplu, pot să vă spun că Paula Seling și Fuego, împreună au costat 3.200 de euro. Noi nu i-am desconsiderat în momentul când le-am oferit acești bani, doar le-am spus că acestea sunt posibilitățile comunei noastre pentru că nu stăm pe un sac de bani pe care să-l aruncăm în primul venit. Toți invitații noștri sunt oameni deosebiți, de caracter, pe care ne bucurăm să-i avem lângă noi în aceste momente” a afirmat Romică Brunchi, directorul Centrului Cultural al comunei Muntenii de Jos.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.