spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Ziua comunei Stefan cel Mare, presãratã cu de toate: multã voie bunã, copii pierduti în public si accidente rutiere (FOTO)

- Advertisement -

Locuitorii comunei Stefan cel Mare sunt oameni foarte muncitori, însã în egalã mãsurã stiu sã îsi petreacã si timpul liber. Au demonstrat-o pe parcursul zilei de duminicã, când Cãntãlãrestiul a devenit capitala distractiei, odatã cu organizarea Zilei Comunei. De momentul artistic s-au ocupat artistii din Republica Moldova împreunã cu bine-cunoscuta interpretã Carmen Serban, care au reusit sã încingã cãlcâiele celor peste 500 de localnici si nu numai, în ciuda micilor probleme cu sonorizarea. Responsabilul cu aducerea vestilor bune a fost desemnat primarul Mihai Moraru, care a a anuntat noi investitii în satele din comunã. Evenimentul nu a fost lipsit nici de incidente. O fetitã a fost pierdutã de pãrinti, fiind ulterior recuperatã cu ajutorul interpretei Lenuta Gheorghitã, care a fãcut mai multe apeluri de pe scenã. Spre finalul serbãrii, la fata locului au ajuns si echipajele Politiei Rutiere pentru cã soferul unui microbuz scolar înmatriculat în judetul Iasi a fost furat de peisaj si a provocat un accident chiar în fața scenei.De departe, momentul culminant al zilei i-a apartinut primarului Mihai Moraru, care de la microfonul de pe scenã a anuntat care vor fi viitoarele investitii din comunã. „Pentru cei din Stefan cel Mare si Cãntãlãresti le dau o veste bunã. A fost finalizatã licitatia pentru executia lucrãrilor de asfaltare. Suntem în faza de contestatii. Dacã nu vom avea, începând de cealaltã sãptãmânã dãm ordin de începere a lucrãrilor. Asa cã si cele douã sate vor scãpa de noroi. Încã o veste pentru cei din Bârzesti, Cãlugãreni si Brãhãsoaia, care nu au apã. Investitia este finantatã din fonduri europene, prin POIM. A avut loc deja licitatia. Avem un cîstigãtor si sper ca în cel mult o lunã sã începem sãpãturile pentru aductiunea de apã. Tot o veste bunã pentru Muntenesti si Bârzesti, vom avea canalizare. Suntem în procedura de excutie, iar lucrãrile vor demara în scurt timp”, a spus primarul Mihai Moraru. Ca în fiecare an, conducerea primãriei a venit în fata spectatorilor cu un spectacol folcloric, dupã ce în prima parte a zilei, PS Ignatie, Episcopul Husilor, alãturi de un sobor de preoti, a oficiat Sfânta Liturghie, iar unul din actorii Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad a prezentat o micã scenetã, interpretându-l pe Stefan cel Mare, urmat de un recital al grupului Sonora.

Ofertã variatã pentru toatã lumea

Echipa de organizatori au propus pentru un program complex si captivant, menit sã atragã atât locuitorii din comuna Stefan cel Mare, cât si pe cei din restul judetului. Fiind foarte multã lume prezentã la Cãntãlãresti, în timpul spectacolului sutinut de interpreta de muzicã popularã Lenuta Gheorghitã din Republica Moldova, o fetitã s-a pierdut de pãrinti. Micuta a fost luatã în brate de artistã si urcatã pe scenã. Dupã câteva apeluri de la microfon, fetita a fost preluatã de mama ei, care i-a cumpãrat un cadou pentru a o ierta pentru neglijenta de care a dat dovadã. Nu a fost singurul incident din timpul evenimentului organizat ieri, de Primãria comunei Stefan cel Mare. Spre finalul actului artisitic, soferul unui microbuz scolar înmatriculat în judetul Iasi a fost implicat într-un accident rutier produs chiar în fata scenei. Trecând peste aceste mici incidente, ziua de ieri a fost o reusitã pentru toatã comuna Stefan cel Mare, care în ritmul investitiilor fãcute în ultimii ani va deveni parte integrantã a zonei metropolitane, oferind tuturor vasluienilor cele mai bune conditii de locuit.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Dacă Buzatu S lipsește, îi ține locul odrasla Buzatu j că doar are mostenitor la toate, e primăria A. F., e comuna AF., mai pe înțelesul tuturor :este comuna lor a psd-istilor din gașca Buzatu, este proprietatea lor pe banii celor ce plătesc taxe și impozite.

  2. Ma uit la costumatia politistei din poza, care sta (ca asa se poarta, probabil) cu o mapa in brate. Ma intreb aceasta tinuta, cu pantaloni mulati, o fac sa fie mai apreciata in indeplinirea atributiilor de serviciu?
    Rolul uniformei, de la inceputuri, a fost de a impune RESPECT fata de STAT. Ori in uniforma respectiva, uniforma junei politiste se potriveste in formatul emisunilor de can-can, nicidecum de a sublinia respectul fata de statul roman.
    Ma intreb, superiorii ei nu iau nicio masura?
    Voi trimite un link si domnului Marian-Cătălin PREDOIU – Ministrul de Interne cu aceste imagini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.