3.9 C
Vaslui
31-mart.-2023

Ziua internationalã a prevenirii furtului din locuinte, marcatã si de IPJ Vaslui

- Advertisement -

SÃRBÃTOARE…Pentru al patrulea an consecutiv, Politia Românã, în parteneriat cu EUCPN (Reteaua Europeanã de Prevenire a Criminalitãtii), EUROPOL si alte 24 de state din Europa lanseazã Ziua Europeanã de prevenire a furturilor din locuintã. Tãrile europene participante în 2022, la EU Focus Day 2022, sunt: Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Cehã, Germania, Danemarca, Estonia, Grecia, Georgia, Franta, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, ROMÂNIA, Slovenia, Spania, Țãrile de Jos, Ungaria. Initiativa lansatã de autoritãtile de aplicare a legii reunite în cadrul EUCPN (European Crime Prevention Network) si EUROPOL are drept scop informarea cetãtenilor cu privire la modalitãtile prin care îsi pot proteja locuinta, pentru a nu deveni victime ale furturilor. În România, din situatia operativã înregistratã la nivelul structurilor de specialitate din Politia Românã, se constatã cã acest tip de infractiune, „furt din locuintã”, se aflã pe un trend descendent. Cu toate acestea, politistii structurilor de prevenire a criminalitãtii vor aduce în atentia cetãtenilor, prin intermediul activitãtilor desfãsurate, principalele moduri de operare, tipuri de bunuri vizate de infractori, riscurile pentru perioada vacantei si modul în care ne poate afecta o astfel de faptã. În continuare, cele mai cunoscute metode de operare sunt „prin împrietenire” si „folosirea de chei potrivite”, însã nu sunt neglijate nici metodele clasice: prin escaladarea usilor sau a ferestrelor, prin fortarea încuietorilor usilor sau portilor cu instrumente dure sau ruperea butucului sau a sistemelor de închidere. De asemenea, cele mai sustrase obiecte din locuintã sunt banii si bijuteriile. În acest context, specialistii în prevenirea criminalitãtii recomandã cetãtenilor sã nu comunice date despre plecarea de acasã pentru o perioadã mai lungã în convorbirile cu alte persoane sau pe retele de socializare, sã constientizeze cã check-in-ul din aeroport sau vacantã aduce like-uri, dar îi face vulnerabili în fata hotilor. Reamintim faptul cã Ziua Europeanã de Prevenire a Furturilor din Locuinte este un eveniment initiat si lansat în anul 2019, chiar în perioada în care România a asigurat Presedintia Consiliului Uniunii Europene. Acest concept se fundamenteazã pe importanta constientizãrii de cãtre cetãteni a necesitãtii adoptãrii unei atitudini prudente fatã de locuinta si bunurile proprii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

 1. Spuneti:
  Acest concept se fundamenteazã pe importanta constientizãrii de cãtre cetãteni a necesitãtii adoptãrii unei atitudini prudente fatã de locuinta si bunurile proprii.

  Fara o constientizare de asigurare minima de securitate si siguranta din partea tuturor celor care au depus juramant in acest sens si au fost educati pe banii statului, iar acum sunt platiti din banii romanilor pentru a asigura demnitatea cetateanul roman; sarac/ bogat, hot /cinstit, drept/nedrept.
  Iar odata cu acceptarea in U.E si NATO, trebuie ca toti cei in functii sa gaseasca politici prin proiecte comune individuale de stat si in parteneriate cu celelalte state participante pentru politici comune si de viitor.
  Fara proiecte asumate si de sustenabilitate nu o sa facem schimbari vreodată.
  Vor fi mici pasi care vor esua.
  Astazi ca cetatean roman pot avea o analiza la rece atat pentru cei care sarbatoreac ceva despre care nu prea stiu cum ar trebui aa arate, cat si despre mine ca si cetatean caruia ii este afectata si periclitata atat demnitatea cat libertatea si ibtegritatea.
  Asta, datorita faptului ca cei din Pozitii de control sunt nepasatori iar in tara se impartaseste insecuritatea si persecutia.
  Daunazi, am fost prezenta la un eveniment important in orasul din frumoasa Dobrogea noastra si ce sa vezi,
  Mi s au adus prejudicii din momentul in care am platit bilet in gara cfr vaslui si am primit loc in vecinatatea unor persecutori pentru a avea o calatorie insuportabila.
  Si ca sa nu ramana doar atat, acelasi tratament l am avut pe tot parcursul șederii in orasul marii negre cat si la intoarcere am fost preluata si au tinut o in acelasi ritm.
  Asta arata insecuritatea in care se trăiește in romania.
  Faptul ca in garile cfr functioneaza o casta cu preluare si persecutare indiferent de unde pleci si unde ajungi.
  Vaslui, Constanta, Iasi am inteles si am trait pe propria piele.
  Fara politic si securitate aceste demersuri de amploare nu pot sa se desfasoare.
  Afectarea drepturilor si demnitatii la varste extrem de fragede lasa urmari pentru tot restul vietii.
  Furturile din locuinte tot la comanda aceatora care conduc aceste grupari infracționale, nimic nu i intamplator.
  Cand isi bat joc de persoane, se instruiesc toti vecinii de blocuri strazi pana la tot orasul pentru al innebuni la propriu pe individ.
  Sunt fapte cutremuratoare.
  Oameni din prefectura recurg la a supune persoane vizate pentru persecutii pana la a le atrage in zone suspecte cu pesoane care se ocupa cu vrajitorii si descantece.
  Aceleasi vrajitoare sunt introduse acasa in lipsa.
  Iti strica in casa tot ce ai electronuc sa nu ai posibilutati de a face demersuri.
  Le atrag in aceasta casta pe rude, prieteni, cunostinte.Toti sunt impotriva ta.
  Tot ce spun este trait de mine.
  Nu poate nimeni, dar nimeni sa mi schimbe opinia.
  Poate eventual sa confirme.
  Nu sunt singura.
  Dar la cate se intampla multi nu rezista psihic cedeaza.
  Iar unde reclami nu esti luat in calcul, te iau in ras te intreaba cum te cheama de 30 de ori continuu si fara oprire.
  Nu te asculta ce spui.
  Nu primesc documente te directipneaza spre mail ri.
  Sunt politici cutremuratoare de trai si insecuritate ca cetatean al uniunii europene.
  Iar toate ong care au la baza activitati extrașcolare cu elevi de scoli primare gimnaziale si liceale sunt preocupati de tradari la nivel de familii de supunerea copiilor sa actipneE ca si colaboratori inca de la varste fragede.
  Mai nou se deschid firme pe copii si pentru parintii care desfasoara activitati private sunt istoviti de neregulile create pe filiera directiei fiscale si de impovarare pana peste puterile unor activitati de normalitate.
  Se iau credite pe oameni care nu au avut in viata lor anjajamente bancare.
  Asta eate romania astazi.
  Iar cei in functii petrec si se distrează.
  Iar cine stie carte in majoritate plătește.
  Responsabili au ramas doar invatatorii vechi.
  Cei noi au alta directiva pe care o duc la indeplinire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.