Ziua Mondialã a Poeziei, aniversatã la Cenaclul „Al. Vlahutã” din Bârlad (FOTO, VIDEO)

CULTURA ÎN PANDEMIE…Chiar dacã este pandemie si restrictiile pentru combaterea Covid-19 sunt în vigoare, oamenii de culturã din Bârlad au gãsit solutii pentru a marca Ziua Mondialã a Poeziei. Biblioteca „Stroe S.Belloescu”, împreunã cu Primãria si CLM Bârlad, au organizat pe 22 martie, o întâlnire festivã a Cenaclului „Al. Vlahutã” din localitate. Membrii acestuia au tinut recitaluri online de poezii, fiecare a venit la Bibliotecã la ore diferite, pentru a citi în mediul virtual, iubitorilor de poezie, creatii proprii.

Pentru cã la acest cenaclu existã implementat un proiect „Scriitori si publicisti bârlãdeni la aniversare”, la fiecare întâlnire sunt sãrbãtoriti cei care si-au aniversat zilele de nastere … între întâlniri! Astfel, au fost premiati, de cãtre primarul Dumitru Boros, cu flori, o diplomã de excelentã si un premiu în bani, în limita sumei aprobate de CLM Bârlad, trei scriitori care au împlinit anii în luna martie si anume Dorina Stoica, Georgeta Popovici Strat si Simion Bogdãnescu (presedintele Cenaclului „Al. Vlahutã”). Au participat la aceastã sedintã festivã, în afarã de cei trei membri premiati si aniversati, scriitorii Silvia Budescu, Ana Gabriela Balan, Lãcrãmioara Iolanda Ivan, Dorin Ionel, Marian Pavel si Mihai Sultana Vicol.

Cenaclul literar “Alexandru Vlahutã” din Bârlad functioneazã ca o asociatie publicã de literaturã si culturã, non profit si umanitarã, pe lângã Biblioteca „Stroe Belloescu”. Cenaclul organizeazã sau oferã cadrul de desfãsurare pentru activitãti de promovare a cunoasterii valorilor literaturii, culturii si artei românesti, dar si de dezvoltare si afirmare a disponibilitãtilor creatoare ale populatiei locale, în toate domeniile de interpretare literarã, artisticã, recreativ-distractivã, realizând prestatii literare, culturale si artistice în beneficiul cetãtenilor din localitate, fãrã deosebiri politice sau apartenentã sindicalã si fãrã alte discriminãri. Cenaclul literar “Alexandru Vlahutã” din Bârlad si-a ales presedinte pe poetul Simion Bogdãnescu care    îl coordoneazã împreunã cu scriitorii: Valeriu Stancu, Ion N. Oprea, Teodor Praxiu, Laurentiu Chiriac si Cristina Vizitiu, directoar al Bibliotecii „Stroe S. Belloescu” unde îsi are sediul cenaclul literar “Alexandru Vlahutã” din Bârlad.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ