1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Ziua portilor închise la Prefectura Vaslui

- Advertisement -

Ieri, Prefectura Vaslui a organizat un eveniment mult mai deosebit decât ar lãsa sã se înteleagã numele. La “Ziua Portilor Deschise” nu au avut voie sã intre în institutie decât persoanele aflate pe o listã pe care jandarmul de la intrare a stat cu ochii atintiti.

Eveniment reusit si mai ales bine organizat, pânã în detaliu, ieri la Prefectura Vaslui. În afarã de numele ales pentru manifestare, “Ziua portilor deschise”, totul a fost perfect. La eveniment au fost invitati, în primul rând copiii unei clase de a III-a de la Scoala generalã “Adrian Porumboiu” din Muntenii de Jos, handbalistele Lorena Ostase si Sonia Vasiliu, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavãl, si administratorul public al judetului Valeriu Caragatã si… angajatii institutiei. Toti pe o listã pe care jandarmul de la intrarea în institutie a stat cu ochii fixati. Se pare cã organizatorii nu au înteles prea bine “conceptul” de “porti deshise”, si anume lipsa de îngrãdire pe care noi, restul, credem cã o presupune, îi este implicitã.

Si mass-media a fost invitatã, dar numai ziaristii acreditati. Jandarmul de la intrarea în Institutia Prefectului, “scrofulos la datorie”, asa cum si trebuie, ne-a tãiat-o scurt din prima, pe motiv cã nu avem acreditare, începutul unui dialog absurd: – Nu intrã decât cine e pe listã! – Domnule, dar e Ziua Portilor Deschise… – Faceti misto de mine? – Nu! Cum fac misto de dumneavoastrã?! – Eu asa am ordine!

Prin urmare, “Ziua Portilor Deschise” sã fie, dar nu pentru toatã lumea, ci pentru cei de pe listã.

Copiiilor si invitatilor privilegiati ai acestui eveniment “deschis” le-a vorbit prefectul Andrei Puicã, care a explicat cu ce se ocupã institutia, rãspunzând întrebãrii unui copil.

Valeriu Caragatã a mers si mai departe în efortul educational pentru copiii, asumându-si misiunea de a-i pregãti, cu adevãrat, pentru viatã: “Luati contact cu institutia astfel încât sã vedeti ce învârteli se fac pe aici”. Având însã grijã sã precizeze cã a fost o glumitã pentru presã… (Andrei POPESCU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.