Zmeii care s-au „luptat” cu jandarmii din Bârlad au primit închisoare cu executare

SENTINȚĂ… Trei indivizi din familia Paiu din Bârlad, Costel, Ion și Alex-Costel (minor), alături de alte două persoane, au primit sentințele pentru infracțiunile de ultraj săvârșite împotriva a doi jandarmi: închisoare cu executare, de 8 ani și opt luni în total. Cei trei „zmei”, nici unul cu mai mult de 5 clase, au atacat jandarmii pe 15 august, 2018. Atunci s-a solicitat prin 112 o patrulă de jandarmi pentru aplanarea unui scandal în familia Paiu din Bârlad. La vederea patrulei, ambele părți „combatante” ale familiei Paiu s-au unit și au început să atace cu pietre, lemne și sticle, pe care le aruncau în jandarmi și în autospeciala de intervenție, până au distrus-o. Scandalagiii, trei bărbați și două femei, au fost duși la sediul Poliției Bârlad, unde li s-au întocmit documente pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și ultraj. În afară de faptul că au agresat jandarmii, familia „unită” Paiu a distrus așadar și mașina Jandarmeriei Bârlad, în atacul îndreptat împotriva oamenilor legii și trebuie acum să achite 6.315 lei, contravaloarea autoturismului avariat!

Sentința dată ieri de judecătorii bărlădeni în cazul „zmeilor” care s-au luat la trântă cu jandarmii este una destul de blândă, având în vedere nivelul crescut de violență de care dau dovadă cei inculpați. „Instanța condamnă pe inculpatul PAIU COSTEL, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârțirea infracțiunii de ultraj (faptă săvârșită la 15.08.2018 – persoana vătămată J.S.L). (…) Constată că faptele anterior menționate, pentru care s-a stabilit pedeapsa închisorii, au fost comise în condițiile concursului real de infracțiuni și contopește pedepsele aplicate în prezenta cauză urmând ca inculpatului să i se stabilească pedeapsa cea mai grea de 3 (trei) ani închisoare sporită cu 1/3 din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv 3 (trei) ani și 4 (patru) luni închisoare. (…) Instanța condamnă pe inculpatul PAIU ION, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj (faptă săvârșită la 15.08.2018 – persoana vătămată C. T. (…) Constată că faptele anterior menționate, pentru care s-a stabilit pedeapsa închisorii, au fost comise în condițiile concursului real de infracțiuni și contopește pedepsele aplicate în prezenta cauză urmând ca inculpatului să i se stabilească pedeapsa cea mai grea de 2 (doi) ani închisoare sporită cu 1/3 din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv 2 (doi) ani și 4 (patru) luni închisoare.”, scrie pe portalul Judecătoriei Bârlad. De asemenea, în cazul celuilalt „zmeu” minor, PAIU ALEX-COSTEL, instanța îi prelungește măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ, pentru o perioadă de 3 (trei) ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere și ultraj.

Zmeii, buni de plată! Trebuie să plătească reparațiile la mașina Jandarmeriei

Instanța a mai admis și acțiunea civilă formulată de jandarmul lovit și obligă pe Paiu Ion să plătească părții civile suma de 699,99 lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând contravaloarea telefonului distrus. Cu despăgubiri s-a ales și Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui și obligă inculpații Paiu Costel, Paiu Ion și Paiu Alex Costel, precum și părțile responsabile civilmente Paiu Iulia și Paiu Costel, în solidar, să plătească părții civile suma de 6.315,00 lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând contravaloarea autoturismului avariat. Sentința nu este definitivă, ea putânnd fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ