spot_img
23.3 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Zmeul de la Secuia nu scapã de mandatul de arestare preventivã

- Advertisement -

DECIZIE…Adus în fata judecãtorilor de drepturi si libertãti, Romeo Blegu, bãrbatul de 39 de ani din Secuia retinut de politisti dupã o actiune ca în filme, nu scapã de arestul preventiv chiar dacã comunitatea i-a sãrit în apãrare. Magistratii au decis prelungirea mandatului de arestare cu încã 30 de zile. Decizia nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 48 de ore de la comunicare. Bãrbatul ajuns pe mâna politistilor dupã ce a încercat sã fugã de politistii care puneau în aplicate un mandat de aducere. Încoltit de oamenii legii, Blegu a încercat sã scape la volanul unui autoturism, dar planul sãu nu i-a reusit. A fost blocat în trafic si apoi retinut. Retinerea sa a încins si spiritele printre internautii. În timp ce unii îl condamnau pentru activitatea sa infractionalã, altii încercau sã-l apere si sã-i condamne pe politisti. Cu toate acestea, la o simplã verificare a portalelor de judecatã, aflãm cã Romeo Blegu a fost condamnat, la începutul acestui an, în primã instantã, la închisoare cu suspendare si cã este judecat si într-un alt dosar pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Acuzat de conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice si distrugere, zmeul de la Secuia, Romeo Blegu, nu reuseste sã scape de arestul preventiv chiar dacã multi au fost cei care i-au sãrit în ajutor spunând cã este, de fapt, o victimã. Cu toate acestea, Blegu mai are o sansã pentru cã decizia magistratilor nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 48 de ore de la comunicare. Totul a pornit dupã ce politistii au desfãsurat activitãti de executare a unui mandat de aducere, emis pe numele unui bãrbatului în vârstã de 39 de ani, din Vaslui, într-un dosar penal în care se efectuau cercetãri pentru sãvârsirea infractiunilor de lovire sau alte violente si violare de domiciliu. Întrucât acesta nu a fost depistat la domiciliu, politistii au început cãutarea sa si l-au depistat în trafic, în localitatea Secuia, comuna Muntenii de Jos. Somat sã opreascã, Blegu a ales sã nu se opreascã la semnalele politistilor si nici nu a respectat indicatiile acestora, încercând sã îsi asigure scãparea cu un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui. Autoturismul a fost imobilizat cu ajutorul unor autospeciale de politie, bãrbatul fiind condus la Serviciul Judetean de Medicinã Legalã Vaslui pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilii alcoolemiei, însã a refuzat prelevarea acestora. Totodatã, în urma verificãrilor efectuate, politistii au stabilit cã acesta avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

Zmeul de la Secuia, cu un bogat cazier penal

Chiar dacã unii sustineau cã Romeo Blegu este un bãiat numai bun de pus la ranã si cã ceilalti sunt niste oameni rãi si exagereazã în ceea ce priveste trecutul sãu infractional, la o simplã verificare a portalelor instantelor, putem descoperi câte ceva ce-i contrazice pe acestia. Ultima faptã penalã a lui Romeo Blegu nu este foarte veche. Acesta a fost condamnat, în luna aprilie a acestui an, la închisoare cu suspendare. Mai exact, bãrbatul de 39 de ani a fost condamnat la 1 an si 2 luni de închisoare cu suspendarea executãrii pedepsei pe o perioadã de încercare de 2 ani, pentru sãvârsirea infractiunii de conducere a unui vehicul fãrã permis de conducere. În plus, bãrbatul a fost obligat sã presteze si 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii. Sentinta nu este una definitivã si Curtea de Apel Iasi îsi va spune ultimul cuvânt. De asemenea, numele lui Romeo Blegu apare si într-un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor aflat, în prezent, pe rolul Judecãtoriei Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.