10.3 C
Vaslui
02-apr.-2023

„Zmeul” din Hălărești a comis din nou infracțiuni cu nemiluita și a primit doar control judiciar!

- Advertisement -
NU SE LASĂ… Daniel Catană, zis și „Zmeul” de la Hălărești, este un individ cu multe fapte cu violentă la activ, care atunci când nu este în pușcărie, terorizează comuna Iana

JUSTIȚIA CHIAR E OARBĂ?… Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Iana, satul Hălărești, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: furt între membrii de familie, violență în familie, nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu, amenințare și distrugere. Acesta este nimeni altul decât Daniel Catană, cunoscutul infractor care a săvârșit mai multe infracțiuni, printre care furturi și acte de violență, din cauza cărora a și fost împușcat de un polițist! Acum, lui Catană, zis și „Zmeul” din Hălărești, i-a cășunat pe întreaga sa familie, iar pentru aceasta judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bârlad l-a „miluit” cu punerea sub control judiciar pentru 60 de zile! Până și procurorul de caz și polițiștii au fost șocați de sentința dată „Zmeului” din Hălărești!

Pe 27 ianuarie a.c., ora 15.07, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au fost sesizați, prin 112, de către o persoană din localitatea Hălărești, comuna Iana, cu privire la faptul că, o femeie de 41 de ani este agresată de către soțul său, la o locuință din aceeași localitate. Polițiștii din Iana au făcut cercetări și au stabilit că Daniel Catană, bărbatul cercetat, ar fi forțat ușa de la locuința comună, a pătruns în interior și ar fi sustras un număr de 20 de foi de tablă cutată, care aparțineau soției sale (aceștia se află în procedură de divorț). Ulterior, ar fi revenit în curtea locuinței și ar fi agresat-o fizic pe aceasta, trântind-o la sol pe o placă din beton, cauzându-i leziuni traumatice ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, pe o perioadă de 5 zile, prin care acesta era obligat să păstreze o distanță de 100 de metri față de aceasta și față de domiciliul acesteia, totodată fiind dispusă și evacuarea acestuia din locuință. Dar, în noaptea de 27/28 ianuarie a.c., Daniel Catană ar fi încălcat prevederile ordinului de protecție provizoriu emis împotriva sa, s-ar fi deplasat la locuința victimei, ar fi pătruns în locuință, ar fi spart un geam de la o ușă de acces, cauzând un prejudiciu de 120 de lei, și ar fi proferat amenințări cu moartea la adresa soției sale. În urma probatoriului administrat, pe 30 ianuarie a.c., polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Ieri, pe 31 ianuarie 2023, acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea dispunerii măsurii arestării preventive. Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus însă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, uimind cu decizia sa polițiștii și procurorul de caz.

Cine este „Zmeul” de la Hălărești

În 2017, Daniel Catană a furat o vacă a unui om, a dus-o acasă și apoi a revândut vaca proprietarului cerând pe ea o sumă de bani! Este un individ cu multe fapte cu violentă la activ, care atunci când nu este în pușcărie, terorizează comuna Iana. Vă reamintim și că în 2012, în luna mai, Daniel Catană, bărbatul în vârstă de 36 de ani atunci, din satul Hălăresti, comuna Iana, a atacat doi politisti cu securea si a fost împuscat. A ajuns la spitalul din Bârlad, apoi la o clinică din Iasi cu cinci plăgi împuscate. Totul a început în clipa în care sotia lui, sătulă de bătăi, a sunat la 112. Doi politisti din comuna Puiesti au sosit la fata locului, iar bărbatul a sărit la politisti cu securea. Polițiștii au ripostat conform legii si au scos pistoalele, trăgând în aer câteva focuri, apoi în individul recalcitrant. Numai așa au reusit să scape de furia „Zmeului” care i-a amenintat cu moartea si le-a făcut țăndări parbrizul de la masina de serviciu, după ce în prealabil și-a amenințat și bătut soția, apoi a spart geamurile de la casa fratelui său. A ajuns la pușcărie atunci, însă, după cum se vede, nu s-a cumințit.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.