23.2 C
Vaslui
18-aug.-2022

Zona „Gura Leului” din Bârlad va avea o fântână arteziană! (FACSIMIL)

- Advertisement -

INIȚIATIVĂ… Bârladul va avea, în cunoscuta zonă „Gura Leului”, din Bulevardul Primăverii, o fântână arteziană! Aceasta va fi amplasată în centrul sensului giratoriu, existent în zona Gării, va costa 195 630 de lei cu tot cu TVA, finanțarea fiind de la bugetul local. Pe 18 decembrie, consilierii bârlădeni vor analiza proiectul de hotărâre inițiat de primarul Dumitru Boroș, privind aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici, precum și execuția obiectivului de investiții „Amenajare Fântână Arteziană – Zona Gura Leului”.

Conform raportului depus la mapă, primarul Dumitru Boroș arată că necesitatea și oportunitatea inițierii proiectului a intervenit odată cu identificarea unui spațiu în interiorul sensului giratoriu din zona Gura Leului (B-dul Primăverii). Amplasarea fântânii arteziene ar duce la redarea identității zonei, unde, în trecut, în perioada de după 1918, a existat o cișmea, ce avea un cap mare de leu, din gura căruia curgea apă de băut (de pucioasă), asigurând necesarul de apă pentru călătorii din stația CFR Bârlad care veneau în oraș însetați, precum și locuitorilor din zona Gării, apa fiind foarte rece și bună la gust! Cișmeaua a dispărut undeva prin 1982, după ce în zonă au fost ridicate zeci de blocuri.

Valoarea totală estimată pentru realizarea și execuția proiectului este de 195 630 lei, cu TVA, din care Construcții+ montaj 115 710 lei cu TVA. Finanțarea este asigurată de la bugetul local, durata de implementare a proiectului fiind 2 (doi) ani. Fântâna arteziană va avea fundația din beton, iar corpul din fibră de sticlă, iar pe fiecare parte a corpului va fi un cap de leu, din care va curge apă.

DOCUMENT: Proiect de hotarare fantana arterziana zona gura leului

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.