spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

Prima conferintã judeteanã în partidul lui Bãsescu se va tine la… Bârlad!

- Advertisement -

Tupeu maxim pe Vrânceanu, turnãtorul de serviciu al Securitãtii

DICTATURÃ Pentru prima datã dupã 1990, o conferintã judeteanã de alegeri a unui partid politic se va tine în afara resedintei de judet, asa cum se întâmplã de 26 de ani încoace. Ion Vrânceanu, turnãtorul din fruntea Partidului Miscarea Popularã, alãturi de noul presedinte al organizatiei judetene, pus de el în aceastã functie, bârlãdeanul Daniel Onofrei, au decis, miercuri seara, ca alegerile pe judet si conferinta judeteanã sã se tinã pe 28 martie la Bârlad. Cum a explicat Vrânceanu cea mai ciudatã decizie politicã din ultimii ani, care demonstreazã sfidare fatã de toti politicienii de la Vaslui? Prin aceea cã ziarul Vremea Nouã a prezentat situatia tensionatã din PMP Vaslui, limbajul golãnesc al fostului turnãtor si preconizatele actiuni de protest din ziua alegerilor judetene! “Vor sã-i elimine pe toti politicienii PMP de la Vaslui, sã nu aibã acces la sedinta de la Bârlad. Au spus cã vasluienii vor avea acces mai greu la sedinta din Bârlad, o sã aibã grijã Macovei sã nu se înscrie la alegeri niciun vasluian, ca sã câstige el si cu oamenii lui Vrânceanu din Bârlad sefia PMP”, spun surse din partid.

Partidul Miscarea Popularã a devenit un fel de SRL pentru afaceristul penal Ion Vrânceanu, cel care a lãsat în urmã datorii de sute de miliarde lei vechi în urma guvernãrii aliantei PNL-PD, la Vaslui, plus societãti falimentate pe bandã rulantã. Ca si în timpurile în care conducea organizatia judeteanã a Partidului National Liberal, Vrânceanu bate cu pumnul în masã si amenintã cu excluderea pe oricine i se împotriveste. La Bacãu, fostul lider al PMP Vaslui, Ion Vrânceanu, numit cu forta în fruntea organizatiei din judetul vecin, a condus la o serie de demisii în masã ale membrilor de partid. Asta, dupã ce Bucurestiul l-a impus presedinte interimar pe omul de afaceri Ion Vrânceanu, turnãtor recunoscut al fostei Securitãti, cel care a condus Miscarea Popularã, PP-DD sau Partidul National Liberal din judetul Vaslui. Ca si la Vaslui, Vrânceanu s-a dus la Bacãu pe pozitii de fortã. “Eu sunt statutul, cui nu-i convine sã plece” si “Vã jucati cu fundul gol pe lângã aia sculatã” sunt expresiile pe care le-ar fi folosit Ion Vrânceanu la prima întâlnire pe care a avut-o cu liderii de la Bacãu. Totusi, înainte de a pleca din fruntea organizatiei, Vrânceanu a fãcut mai multe scandaluri memorabile. Mai multi lideri politici din partidul lui Udrea spun cã Vrânceanu a distrus toate organizatiile si a lãsat la conducerea judeteanã omul sãu de bazã, “soferul sãu de la Bârlad”, conform unor surse demne de încredere (este vorba de Daniel Onofrei, n.r.), plus sotii Podosu, care fac toate jocurile în PMP. “Nu e agreat de nimeni în partid, acest Vrânceanu, nici seful lãsat la judet, omul sãu de încredere din Bârlad. Degeaba spune peste tot cã <<M-a trimis Bãsescu>> sau <<Eu sunt omul lui Bãsescu>>. Nu stie nimeni de la Bucuresti ce se petrece la Vaslui”, spune una din sursele din PMP. Acelasi Vrânceanu a avut grijã ca, în plinã sedintã de Comitet Judetean, sã spunã, de fatã cu femeile din partid: “Eu dau m…e la toti care trec peste mine!”. Mai multe organizatii locale si membri de partid anuntã cu actiuni de protest fãrã precedent în PMP Vaslui, cerând implicarea Bucurestiului în acest scandal. Tocmai de asta, Vrânceanu a decis sã dea cu tifla politicienilor de la centrul de judet, astfel cã a mutat la Bârlad, cu de la sine putere, conferinta judeteanã de alegeri la organizatia judeteanã, din data de 28 martie. “L-a trimis pe Onofrei la Vaslui, la o sedintã de la judet. Acesta a spus, în plinã sedintã, cã, având în vedere materialele din Vremea Nouã, în care se arãta adevãrul despre ceea ce se petrece în PMP Vaslui si pentru a evita protestele la adresa conducerii judetene, s-a decis mutarea conferintei judetene la Bârlad. Nu s-a mai auzit dupã 1990 ca o conferintã judeteanã sã nu se tinã în capitala de judet”, a spus unul dintre participantii la sedintã.

Cum se fac alegeri în partidul lui Bãsescu si Udrea: “Voi aduce la Bârlad oameni strânsi de pe drum, cãrora le vor da bani, pentru a-l alege pe Onofrei”

Este clar: organizatia de la Vaslui si restul organizatiilor PMP din jurul resedintei de judet au fost excluse de la alegeri libere, pentru cã nu stie nimeni când se fac înscrieri pentru functia de presedinte la judet. Ion Vrânceanu si omul sãu de bazã, Daniel Onofrei, pregãtesc o mascaradã politicã la Bârlad, în care oameni care nici mãcar nu sunt membri în partidul lui Bãsescu vor fi adusi cu microbuze la Bârlad, unde li se vor da bani pentru a-l alege pe Onofrei, pe 28 martie. “S-a pregãtit falsificarea alegerilor. S-a spus cã s-a limitat, prin mutarea conferintei judetene la Bârlad, accesul membrilor de partid de la Vaslui la alegerile pentru sefia organizatiei judetene. Mai mult, Vrânceanu si Onofrei au anuntat cã pun la dispozitie microbuze si bani, pentru a fi adusi la conferintã oameni care nu au avut pânã acum treabã cu partidul, cãrora li se vor da bani pentru a-l vota pe Onofrei”, a explicat o sursã din PMP. La fel a procedat Vrânceanu si la partidele pe unde a fost, cu ani de zile în urmã, când erau adusi la Vaslui sute de asa-zisi membri de partid, oameni adunati pe atunci cu arcanul de fostul turnãtor. “Faptul cã o conferintã judeteanã de partid nu se tine în resedinta de judet, demonstreazã cã oamenilor gen Vrânceanu nu le pasã de politicienii din acest oras. As fi înteles sã faci o conferintã judeteanã în alt oras al judetului, dacã nu erau conditii în Vaslui”, a spus unul dintre politicienii de marcã ai judetului, auzind de lovitura de palat pusã la cale de turnãtorul Vrânceanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.