spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Au început lucrãrile la scoala din comuna Stefan cel Mare

- Advertisement -

Dupã ce ani la rând nu s-a fãcut nimic

TERMEN…Dupã aproape patru ani în care lucrãrile au stagnat, din cauza unui constructor neserios intrat în faliment, ieri a fost predat amplasamentul cãtre firma care se va ocupa de lucrãrile de constructie la scoala din comuna Stefan cel Mare. Societatea Comconstruct Vaslui se va ocupa de constructia scolii din aceastã comunã, iar primarul Mihai Moraru sperã cã, pânã la 15 septembrie, anul viitor, când va începe un nou an scolar, clãdirea va fi gata si va primi în interior cei 300 de copii care sunt nevoiti acum sã facã naveta la alte scoli din comunã.

Comconstruct Vaslui a semnat, ieri, pentru primirea amplasamentului la scoala din comuna Stefan cel Mare, o unitate care în ultimii patru ani a stat în ruine. Constructorul initial, o firmã din Bacãu, care a licitat la pachet pentru multe scoli din judetul Vaslui, a intrat în faliment, astfel cã lucrãrile s-au oprit timp de câtiva ani. În aceastã varã, Ministerul Educatiei Nationale a organizat o licitatie, iar lucrãrile de la scoala Stefan cel Mare au fost câstigate de cãtre Comconstruct SRL, firmã care are termene stricte pe care va trebui sã le respecte. “Eu cred cã firma Comconstruct este o firmã serioasã, sunt recomandãri si din alte pãrti ale judetului si cred cã, pânã la începutul anului scolar viitor, 2016-2017, vom avea o scoalã nouã si modernã aici, în centrul de comunã”, a spus primarul comunei, Mihai Moraru. În ultimii ani, în jur de 300 de copii din Stefan cel Mare au fost cãrati cu microbuzele cãtre scolile din Bârzesti, Brãhãsoaia sau Mãrãseni, cu mari greutãti. Scoala din satul resedintã este finantatã pe Banca Europeanã, spune primarul comunei.

La Mãrãseni, din aceastã toamnã o nouã grãdinitã

Vesti bune si pentru prescolarii din Mãrãseni. La începutul anului scolar, în acest sat se va deschide o grãdinitã nouã, de care vor beneficia în jur de 100 de copii. Lucrãrile au fost finantate tot prin Banca Europeanã si au permis ca un vechi sediu sã fie renovat si modernizat, urmând sã asigure cele mai bune conditii de învãtãturã pentru cei mai mici elevi de la Mãrãseni. Se lucreazã, în acelasi timp, si la corpul A al scolii de la Bârzesti, obiectiv finantat de Programul Operational Regional, iar conducerea primãriei sperã ca pânã la sfârsitul anului sã fie gata si acest obiectiv, în care vor învãta câteva sute de copii din Bârzesti, Muntenesti si Cãlugãreni. “Anul viitor, când va începe un nou an scolar, sper sã putem spune cã am rezolvat în totalitate problema scolilor si grãdinitelor în comuna Stefan cel Mare, mai ales cã aceste trei obiective vor fi gata pânã atunci. Avem cadre didactice bine pregãtite, titularizate pe post, astfel cã existã toate conditiile ca în comuna noastrã procesul de învãtãmânt sã se desfãsoare la fel de bine ca la oras“, a spus primarul Moraru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.