spot_img
spot_imgspot_img
29.5 C
Vaslui
04-iun.-2024

Curtea de Apel Iasi a stabilit termen pentru violatori

- Advertisement -

DECIZIE…Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis ca în data de 6 octombrie sã fie primul termen în dosarul violatorilor. Pânã atunci, tot aceeasi instantã de judecatã va discuta si dacã mãsura preventivã a arestului, luatã pe numele celor sapte violatori, se va mentine. Decizia care se va lua la Iasi va fi una definitivã. Variantele care se iau în calcul, conform unor surse neoficiale, sunt douã. Una din variante face referire la pãstrararea condamnãrii dictatã de cãtre Judecãtoria Vaslui si cea de-a doua despre o majorare a sentintelor. Pânã la aflarea verdictului, cei sapte violatori vor sta în Penitenciarul Vaslui, la adãpost, fiindcã vor sta tot izolati.

Dupã ce dosarul celor sapte violatori a ajuns la Curtea de Apel Iasi, magistratii ieseni au decis ca pe data de 6 octombrie sã fie primul termen în recursul formulat de apãrãtorii inculpatilor, dar si de avocata fetei violate. Pânã atunci, tot la Iasi, va avea loc o sedintã intermediarã în care se va discuta mãsura arestãrii preventive luatã de cãtre instanta Judecãtoriei Vaslui, pe numele violatorilor. Oficialii Curtii de Apel au declarat cã sedinta de pe 8 octombrie va fi una publicã, în contradictoriu cu ceea ce s-a întâmplat la Vaslui, unde fiecare sedintã de judecatã s-a desfãsurat cu usile închise. Judecata instantelor iesene este asteptatã de toatã opinia publicã ce a urmãrit acest scandal de la debutul lui si pânã în data de 17 august, atunci când Judecãtoria Vaslui a decis condamnarea celor sapte violatori si trimiterea lor dupã gratii. Chiar în doua zi, apãrãtorii inculpatilor, dar si avocata fetei au fãcut recurs la Curtea de Apel Iasi. Dacã pentru violatori avocatii au contestat anii de închisoare primiti, apãrãtorul victimei a contestat suma stabilitã de cãtre instantã cu titlul de despãgubiri morale. Boicu Ionut Bogdan (21 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Burada Silviu (21 ani) – a fost condamnat la 8 ani si 4 luni închisoare cu executare, Burlacu Paul Andrei (28 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare cu executare, Surleac Ioan (20 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Bolboceanu Petricã (23 ani) – a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, Rotaru Alin Dumitru (18 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Avãdanei Silviu (22 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare cu executare. De asemenea, instanta, prin aceastã hotãrâre de fond, i-a obligat pe violatori, în solidar, sã plãteascã victimei, o suma de 50.000 lei, despãgubiri morale.

Pânã la proces, violatorii mai au o sansã la libertate

Dacã, pentru data de 6 octombrie, instanta Curtii de Apel Iasi a decis ca dosarul violatorilor sã aibã primul termen pe fond, pânã atunci va mai exista o sedintã de judecatã în care se va lua în discutie legalitatea mãsurii arestãrii preventive. Astfel, pânã la proces, violatorii mai au o sansã sã se bucure de libertate. Asta în conditiile în care instanta ieseanã va considera cã nu se mai impune tinerea în stare de arest preventiv a celor sapte violatori. Lucru care este putin probabil sã se întâmple. Mai trebuie spus aici cã, dupã primirea de care au avut parte în Penitenciarul Vaslui sau teama de ce li s-ar fi putut întâmpla în cele 30 de zile de arest preventiv, i-a determinat pe cei sapte violatori din Vãleni sã conteste decizia instantei Judecãtoriei Vaslui de înlocuire a mãsurii arestului preventiv. Astfel, pe 18 august, au fost înregistrate contestatiile depuse de cãtre Silviu Burada, Paul Burlacu, Ioan Surleac, Silviu Avãdanei si Ionut Boicu. A doua zi, ceilalti doi violatori (Petricã Bolboceanu si Alin Dumitru Rotaru -n.r.) au fãcut si ei acelasi lucru. Cum era de asteptat, magistratii Tribunalului Vaslui si apoi cei ai Curtii de Apel Iasi au respins cererile formulate si cei sapte inculpati au rãmas dupã gratii. De aceea, este posibil ca si de data aceasta, acest scenariu sã se repete.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.