spot_img
spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-mai-2024

Cât de pregătite sunt autorităţile pentru a încheia un acord cu FMI

- Advertisement -

În mai puţin de o săptămână o misiune a Fondului Monetar Internaţional îşi va începe vizita mult aşteptată în Republica Moldova. Cel mai probabil va fi o vizită de negociere a unui nou acord şi nu una de evaluare a situaţiei, nu mai este timp pentru evaluări, comentează Economist.

Deşi este dispus să încheie un acord, cerinţele fondului faţă de guvernanţii de la Chişinău se aşteaptă a fi extreme de dure. În primul rând ţinând cont de cum ţara noastră a rupt relaţiile cu fondul acum doi ani, când acordul precedent n-a fost dus până la capăt iar guvernanţii noştri au ignorant recomandările instituţiei, incluzând o serie de măsuri populiste în politica fiscal de atunci.

Şi aşa cum s-a dovedit a fi un partener iresponsabil, guvernul de la Chişinău va fi tratat ca atare, fără vreo cedare consistentă din partea Fondului. Iar în situaţia actuală, guvernanţii noştri tare ar avea nevoie de o atitudine mai binevoitoare.

Există cel puţin patru puncte la care nu se ştie cum se va ajunge rapid la o înţelegere.

În primul rând, pornind de la situaţia macroeconomică şi prognozele de evoluţie a economiei, vor fi stabilite cheltuielile care poate să şi le permită guvernul la elaborarea bugetului pentru anul viitor dar şi la rectificarea bugetului pentru anul în curs.

sursa: http://jurnal.md/ro/articole-din-eco/2015/9/17/cat-de-pregatite-sunt-autoritatile-pentru-a-incheia-un-acord-cu-fmi/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.