spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Ei sunt dusmanii vasluienilor: consilierii Opozitiei, nemultumiti de tarifele mai mici de la Goscom

- Advertisement -

CULMEA…Faptul cã zeci de mii de vasluieni vor plãti mai putin la Goscom pentru gunoiul menajer, chiar dacã e o scãdere cu 20 de bani pe persoanã, nu îi multumeste pe reprezentantii Opozitiei din Consiliul Local. Societatea Goscom a anuntat cã, fatã de octombrie 2014, când tariful de salubrizare era de 8.50 lei/lunã/persoanã, acesta a scãzut la 8.30 lei, o scãdere de douã procente fiind si la tarifele de salubrizare pentru agentii economici care au activitãti economice la parter, de la 82.29 lei la 80.38 lei/mc. Dacã pentru vasluieni asta este o veste bunã, nu la fel este si pentru consilierii Opozitiei din CL Vaslui, care ar dori tarife mai mari, sub pretextul cã „nu politizãm chestia cu tarifele de la societatea de gospodãrire comunalã”.

Consilierul liberal Ioan Zaharia, fost prefect al judetului, unul dintre cei care ar dori sã candideze la primãrie anul viitor, este unul dintre cei care a votat împotriva micsorãrii tarifelor cãtre populatie. „Eu m-am abtinut în comisie la aceastã modificare de preturi. Societatea Goscom a mers pe pierderi anul trecut, iar micsorarea tarifelor nu este bunã. Înteleg cã se doreste ca locuitorii Vasluiului sã plãteascã mai putin, însã într-o societate capitalistã ceea ce conteazã este partea economicã. Ar trebui sã stãm si sã gândim dacã majorãm sau micsorãm preturile la populatie, nu s-o facem doar asa, sã dãm bine la populatie”, a spus Zaharia. Lui i-a tinut isonul un alt consilier liberal, si el posibil candidat la primãrie, Sorin Radu, fost viceprimar. „Eu cred cã modul de calcul a preturilor la Goscom pleacã de la o premisã gresitã. Eu cred cã trebuie sã amânãm acest punct pentru sedinta viitoare sau pentru o sedintã extraordinarã, în care sã analizãm corect modul în care trebuie gândite preturile la Goscom, sã le punem pe baze corecte. Avem 12 lei pe orã pentru un muncitor la spatii verzi. Ori, la o lunã de zile, ajungem cu salariati la spatii verzi cu salarii de 32 milioane de lei vechi, e prea mult. Sã facem treburile în mod corect, nu sã le folosim politic. Scãderea de 2% la populatie mi se pare micã”, a acuzat consilierul.

Volocaru a cerut înghetarea preturilor

Un alt consilier, semi-independent si „frate” cu cei de la Opozitie, Alexandru Volocaru, nu a fost nici el de acord cu micsorarea preturilor la populatie si a propus ca locuitorii sã plãteascã preturile de la nivelul lunii octombrie 2014, nu scãzute, cum dorea Goscom. La vot, s-a lãmurit totul: consilierii Opozitiei, opt la numãr, au votat împotriva micsorãrii tarifelor cãtre populatie, convinsi cã au fãcut alegerea cea mai bunã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.