spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Şefii BNM, PG, CNA, SIS şi MF, la raport în Parlament pe tema jafului de la bănci // LIVE pe Jurnal.md

- Advertisement -

Audierile din Parlament pe tema jafului din sistemul bancar au loc cu uşile închise. Propunerea a venit din partea liderului comunist Vladimir Voronin şi a fost susţinută cu voturile PCRM, PD şi PL.

„Codul Penal nu le dă voie să deschidă paranteze. Am făcut şedinţă deschisă şi data trecută şi nu am înţeles nimic pe chestiunile prezentate”, a spus Voronin.

„Avem cinci invitaţi. Nu toţi vor atinge informaţii care vizează dosarele aflate în derulare. Poate să examinăm varianta ca fiind noi cei mai interesaţi să aflăm cât mai multe. Menirea este să ne documentăm cât mai clar. Raportorii care au tangenţă cu dosarele penale să-i audiem în şedinţă închisă. Pentru ceilalţi, să fie deschisă”, a propus Lupu, care ulterior însă a votat pentru caracterul închis al şedinţei.

„Să vedem ce vrem: nici deputaţii, nici societatea să nu cunoască? Raportul este prezentat Parlamentului, nu societăţii. Soluţia este să nu fim şi noi departe de adevăr ca societatea”, a susţinut liderul PL, Mihai Ghimpu.

PLDM şi PSRM au insistat ca audierile să aibă un caracter deschis.

„Nu avem ce ascunde de cetăţean. În ultimul timp asistăm la o justiţie televizată. Deja au fost date presei diferite probe şi datele urmăriii penale de către persoanele care efectuează acestă urmărire penale. Optăm pentru şedinţa închisă”, a adăugat deputatul PLDM, Tudor Deliu.

„Dacă cei invitaţi nu se pot expune public pe anumite informaţii, atunci pot să ne ofere aceste informaţii cum cred ei de cuviinţă”, a spus Dodon.

Propunerile celor două fracţiuni au fost însă ignorate. Astfel, în continuare, plenul va audia într-o şedinţă închisă rapoartele prezentate de procurorul general, ministrul Finanţelor, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, şefii de la Centrul Anticorupţie şi Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Fiecare funcţionar îşi va prezenta raportul timp de 30 de minute, iar 60 de minute va dura sesiunea întrebări-răspunsuri.

sursa: http://jurnal.md/ro/economic/2015/12/2/sefii-bnm-pg-cna-sis-si-mf-la-raport-in-parlament-pe-tema-jafului-de-la-banci-live-pe-jurnal.md/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.