spot_img
spot_imgspot_img
18.6 C
Vaslui
04-iun.-2024

Pe urmele marelui Iorga, de 57 ani

- Advertisement -

LA MULTI ANI… Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negresti împlineste, în aceastã perioadã, 57 ani de când instruieste elevi. Zilele liceului au cuprins si anul acesta numeroase activitãti educative, ce au pus la încercare cultura generalã si inventivitatea elevilor. Vorbim de concursuri cu diferite tematici: literarã, istoricã, civilizatie francezã sau culinarã. Primarul Negrestiului, prezent la reuniunea festivã, organizatã în memoria patronului spiritual al licelui, Vasile Voicu, a dat asigurãri cã, în perioada urmãtoare, se vor relua demersurile pentru realizarea Campusului Scolar.

Actiunile festive au debutat marti, 1 decembrie, de Ziua Nationalã a României, când elevii Liceului „Nicolae Iorga” au organizat un mars stradal si o sesiune de face-painting (n.r. picturi pe fatã). A doua zi, pe 2 decembrie, a avut loc un concurs de poezie, compuneri, desene si retete culinare traditionale. De asemenea, elevii cercurilor de istorie, împreunã cu profesorii Geta Costea, Lucica Vargan si Lucian Sava, au evocat momentele anului 1918, la sfârsitul cãruia a avut loc Marea Adunare Nationalã, si au creionat viata si activitatea patronului spiritual al liceului, Nicolae Iorga.

Primarul Negrestiului: se vor relua demersurile pentru proiectul Campusului Scolar

Cele mai multe manifestãri educative au avut loc ieri. Catedra de limba românã, în colaborare cu Scoala Gimnazialã „Mihai David”, a organizat concursul „Pe urmele marelui Iorga”, la sfârsitul cãruia elevii au primit ca premii cãrti din partea profesoarelor Lãcrãmioara Frãtiman si Teodora Vargan. Un alt concurs a vizat disciplinele chimie, fizicã si biologie: „Stiinta la frontiere”, coordonat de profesoarele Mihaela Dascãlu, Mariana Rosu, Lãcrãmioara Matei, Gabriela Patrichi, Mihaela Poianã. Catedra de limbi moderne a organizat o întâlnire a cercului de traduceri (prof. Ana-Maria Știrbu), a initiat un concurs de civilizatie francezã (prof. Viorica Rotilã) si un concurs gastronomic (prof. Simona Amitricioaiei). Alti elevi au fost implicati în sesiuni educative coordonate de psihologul Mioara Vieru, de profesorii de geografie, de profesorul Florin Onicã, de bibliotecara scolii, Gabi Moga (concurs de culturã generalã „La izvoarele întelepciunii”). La reuniunea festivã, organizatã în memoria patronului spiritual al liceului, au participat alãturi de profesorii si directorii institutiei, primarul orasului Negresti, Vasile Voicu, care a dat asigurãri cã, în perioada urmãtoare, se vor relua demersurile pentru realizarea Campusului Scolar, un proiect mai vechi, dar atât de necesar pentru dezvoltarea comunitãtii scolare si locale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.