spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Planul viclean al liberalului Corneliu Bichinet: “debarcarea” la ALDE!

- Advertisement -

Cum vrea Bichinet si Dan Marian sã punã mâna pe CJ Vaslui

TRÃDARE ANTICIPATÃ…. Liberalii nu reusesc, cu patru luni înainte de declansarea alegerilor locale, sã stabileascã persoana pe care o vor desemna cap de listã în vara acestui an, la Consiliul Judetean. În octombrie, atunci când Blaga si Gorghiu, cei doi copresedinti PNL, s-au întâlnit cu conducerea judeteanã a filialei liberale, cel care se bãtea cu pumnul în piept cã va câstiga functia de presedinte era Corneliu Bichinet, care sfida pe toatã lumea si îl provoca pe senatorul Nelu Tãtaru la o competitie internã. Au trecut mai bine de trei luni si Bichinet nu pare sã fie optiunea liberalilor pentru functia de presedinte. Surse demne de încredere sustin cã Bichinet pregãteste, în secret, o revoltã în interiorul PNL, urmând sã acuze pe sefii partidului de manevre care distrug partidul, pentru a pleca mai apoi la un alt partid. Se pare cã vicepresedintele Consiliului Judetean este tot mai aproape de un “transfer” la organizatia judeteanã a ALDE, unde ar urma sã fie numit presedinte, în locul actualei formule cu doi copresedinti. Senatorul Dan Marian, prieten foarte bun al lui Bichinet, stie de acest plan si tace mâlc, dorind sã-l acuze, pe colegul sãu, deputatul Florin Ciurariu, copresedinte, de plecarea lui Bichinet la ALDE, mai ales cã liberalul de la Consiliul Judetean intentioneazã sã negocieze cu Dumitru Buzatu pentru un nou mandat la judet. Dar existã si varianta, dacã PNL obtine suficiente voturi, ca împreunã cu ALDE sã dea o majoritate la CJ, iar Dan Marian sã se poatã folosi de oportunitatea de unic negociator cu Bichinet, pentru a se cocota cât mai sus în partid.

Tot mai multe voci din PNL cer ca liberalul Corneliu Bichinet, vicepresedintele Consiliului Judetean, sã nu fie trecut pe prima pozitie pe lista de consilieri judeteni si, implicit, sã fie scos din discutiile legate de un eventual post de presedinte al CJ Vaslui. Lui Bichinet i se reproseazã faptul cã este mult prea apropiat de Dumitru Buzatu, seful PSD si presedintele Consiliului Judetean. Multi liberali spun cã Bichinet nu are curajul sã-l atace pe Buzatu, pentru cã seful judetului îl tine din scurt pe liberal, lucru care nu ar fi departe de adevãr. Anul trecut, de pildã, invocând faptul cã grupul consilierilor locali PNL nu este informat despre proiectele de la judet, Bichinet a votat în mai multe rânduri alãturi de consilierii PSD, spre nemultumirea colegilor de partid. Mai mult, acesta si-a jignit colegii consilieri liberali, spunându-le cã l-au lãsat intentionat sã voteze alãturi de PSD, pentru a da impresia cã ascultã de Buzatu. Una peste alta, ultimele declaratii ale liberalului de la Consiliul Judetean, în care a anuntat cã vrea sã câstige judetul, având alãturi persoane cunoscute si respectate în judet, fãrã ca acestea sã fie membri PNL, a convins liberalii cã Bichinet urmãreste doar sã distrugã partidul, folosind o diversiune cunoscutã de apropiatii sãi, inclusiv de senatorul Dan Marian.

Un plan urzit în detaliu: trãdarea lui Bichinet ar urma sã-l propulseze la Consiliul Judetean!

În ultima lunã, în PNL s-a auzit de un plan prin care Corneliu Bichinet, care vrea sã se prezinte drept victima jocurilor de interese din partid, ar urma sã treacã la Alianta Democratilor si Liberalilor Europeni, pe scurt ALDE. Planul este simplu: liberalii nu-l mai iau în calcul pentru postul de presedinte al Consiliului Judetean – în eventualitatea în care liberalii obtin destule mandate pentru a decide noul presedinte, în locul actualului sef, Dumitru Buzatu – iar Bichinet face o manevrã publicã, în care se prezintã drept victima grupului Ciurariu-Polak si pleacã din partid. Sursele noastre spun cã, imediat dupã asta, Bichinet intentioneazã sã ia cu el o parte dintre liberalii care îl urmeazã peste tot – este vorba de cei cu care a venit de la Partidul România Mare, oameni fideli lui Bichi – si sã meargã la ALDE, acolo unde este asteptat cu bratele deschise. De ce? Pentru cã aceastã aliantã, care este partenerul PSD în toate consiliile locale si Consiliul Judetean, nu o duce prea bine, în plan electoral, neavând niciun nume pe care sã-l propunã pentru a strânge voturi. Si uite-asa, Bichinet devine presedinte la ALDE, îi eliminã pe cei doi copresedinti actuali, Emil Dorin si Sorin Braniste, dupã care începe sã-si facã o campanie electoralã furibundã, mai ales cã timpul rãmas pânã la alegerile locale este extrem de scurt. Este o variantã despre care se vorbeste încã din vara anului trecut, pe care Bichinet a negat-o în permanentã. Care ar fi avantajele trecerii sale la ALDE? În primul rând, nu ar mai fi nevoit sã facã declaratii belicoase la adresa prietenului sãu, Dumitru Buzatu. În al doilea rând, Bichinet va urmãri, prin campania pe care o va face la nivel de judet, ca ALDE sã ia un numãr cât mai mare de consilieri judeteni, care sã-i permitã sã dicteze postul de presedinte al Consiliului Judetean. Acelasi joc l-a fãcut si în 2004, când, ales pe listele de consilieri judeteni ai PRM, a obtinut patru mandate, cu care a negociat – si a obtinut – postul de presedinte al Consiliului Judetean. “Victima” Bichinet devine, dintr-odatã, pionul principal în numirea noului presedinte de Consiliu Judetean, cel mai probabil urmând sã mai prindã cel putin un post de vicepresedinte, în situatia în care PSD nu câstigã numãrul de mandate care sã-i permitã sã-si aleagã singur noua conducere de la judet.

Ce rol joacã senatorul Dan Marian în aceastã manevrã de culise?

Este greu de crezut cã apropiatii lui Bichinet din PNL Vaslui, printre care si senatorul Dan Marian, coopresedintele partidului, cel care a cerut în mai multe rânduri ca actualul vicepresedinte sã fie trecut cap de listã la partid, pentru Consiliul Judetean, nu cunosc aceastã variantã, cea mai vehiculatã în interiorul organizatiei liberale. Marian tace mâlc, în aceastã perioadã, desi la finele anului trecut, era extrem de vocal si se dãdea de ceasul mortii, dacã la Bucuresti nu va fi acceptatã propunerea sa cu Bichinet cap de listã la judet. De ce? “Este un plan simplu, la care Marian a achiesat. Bichinet ar urma sã plece de la noi, din organizatie, la ALDE, cei care îl curteazã de mult timp. Odatã cu Bichinet vor pleca si o parte dintre liberali, cei cu care a venit din PNL sau unii primari. Marian vrea sã vadã rezultatele la alegerile locale, iar în cazul în care Bichinet scoate pe ALDE un numãr bun de consilieri judeteni, cu care negociazã postul de presedinte sau pe cel de vicepresedinte al Consiliului Judetean, are ocazia perfectã de a-l “executa” pe Ciurariu. Planul sãu este ca, imediat ce Bichinet ar fi instalat pe o functie la judet, din partea ALDE, sã cearã demisia, în mod public, a colegului Ciurariu, iar el sã devinã unic presedinte. Ar merge la Bucuresti si ar striga: “Uitati ce i-au fãcut lui Bichinet, l-au marginalizat, Ciurariu e vinovat, postul de la judet trebuia sã fie al nostru”, explicã un liberal din conducerea judeteanã, la adãpostul anonimatului. Se stie cã, de aproape doi ani de zile, Dan Marian îl sapã pe Ciurariu si tinteste postul de unic presedinte pe judet, astfel cã ocazia pe care i-ar oferi-o Bichinet prin plecarea la ALDE ar fi perfectã pentru senator, pentru a-si închide conturile cu colegul sãu, copresedinte.

Scandalul cu bãtaia de la terasa din Negresti ar putea avea un cuvânt greu de spus în ierarhia finalã a listei de consilieri PNL

Pe lângã toate problemele din partid, mediatizatul scandal din noaptea de Revelion, cu bãtaia de la terasa din Negresti, în care s-au implicat mai multi tineri, inclusiv fiul sãu, Cornelus Bichinet, ar putea atârna greu la numirea sa în fruntea listei de consilieri judeteni PNL. Asta pentru cã, asa cum se prezintã faptele, în loc sã demonstreze cã este un bun cetãtean, care colaboreazã cu institutiile statului pentru aflarea adevãrului, a preferat sã musamalizeze totul. Reamintim cã în noaptea de 1 ianuarie, la 2.30, la terasa din Negresti, unde fiul sãu organizase petrecerea de An Nou, au avut loc unele evenimente sângeroase, în urma cãrora un tânãr a ajuns la un spital din Iasi, asta dupã ce Bichinet, venit într-un suflet la terasã, a încercat sã-l convingã pe tânãrul respectiv sã nu depunã plângere pentru modul în care a fost desfigurat de loviturile primite. Bichinet nu a sunat la 112 si nici nu a cerut imperativ prezenta Politiei sau a ambulantei, stiind cã riscã sã se afle despre incident si despre implicarea fiului sãu în scandal. Un om care spune cã vrea sã conducã judetul, în spiritul dreptãtii si a legalitãtii, a încercat sã musamalizeze acest incident, recunoscând cã, ulterior incidentului, s-a întâlnit cu tânãrul agresat în mai multe rânduri, la Iasi, departe de ochii curiosilor, probabil pentru a-i cumpãra tãcerea despre persoana (sau persoanele) care l-a lovit atât de brutal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.