spot_img
spot_imgspot_img
29.5 C
Vaslui
04-iun.-2024

Îngeri fãrã copilãrie!

- Advertisement -

ÎNGROZITOR Doi copii, de opt si trei ani, din satul Mânzati, comuna Ibãnesti, au ajuns la Centrul de Primire în Regim de Urgentã al Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRUCANE) Bârlad, adusi de Politia Bârlad. Directorul scolii din Ibãnesti a sesizat în acea zi, cã elevul de opt ani a ajuns la scoalã bãtut, cu buza crãpatã si cu urme de lovituri pe fatã. Politia Bârlad a securizat minorii, care se aflã acum la Bârlad, iar tatãl betiv si violent este cercetat de oamenii legii, care i-au deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorilor. Din aceeasi familie au mai fost luati anul trecut încã doi minori, de 11 si 13 ani, care se aflã acum în asistentã maternalã.

Copilãria unor micuti din satele vasluiene este aproape inexistentã. Nãscuti fãrã voia lor în familii în care alcoolul este principala “hranã”, iar bãtaia este “desert”, îngerii adusi pe lume de “mama si tata” ajung sã trãiascã chinuri cumplite. Asa s-a întâmplat în familia lui Neculai Pata, din satul Mânzati, comuna Ibãnesti. Directia de Protectie a Copilului Vaslui (DGASPC) a luat vineri, 22 ianuarie, mãsura institutionalizãrii a doi minori, de opt si trei ani, doi bãieti, din aceastã familie, dupã ce unul dintre ei, cel mai mare, elev în clasa a III-a la Scoala Ibãnesti, a ajuns bãtut îngrozitor la scoalã. Directorul scolii a observat cum aratã copilul, care avea buza crãpatã si prezenta multiple lovituri si, aflând cã a fost bãtut de tatã, a chemat urgent autoritãtile locale si politia. Minorul a fost preluat de politisti, care au mers acasã la familia Pata, unde au mai gãsit încã un bãiat de trei ani, aproape orb, care si el prezenta lovituri, în urma bãtãilor administrate de tatã. Ambii copii au fost dusi la CPRUCANE Bârlad, pentru a fi institutionalizati. “Este un caz socant, mai ales cã noi am mai luat din aceastã familie alti doi minori, de 11 si 13 ani, anul trecut. Copiii de opt si trei ani au ajuns si ei la noi, au fost dusi la spital si tratati de medici, bãiatul de opt ani având buza crãpatã si multiple vânãtãi, în urma bãtãilor. Copiii au povestit cã pãrintii lor consumã des alcool, iar când se îmbatã sunt violenti si îi bat. Copilul cel mic, de trei ani, este sãracul aproape orb, are probleme mari cu vederea. Noi i-am institutionalizat, i-am inclus într-un program de consiliere psihologicã, urmând ca sã facem demersurile legale pentru a decade din drepturile pãrintesti pe cei doi pãrinti inconstienti. Ei vor fi dati în asistentã maternalã”, a precizat Ionel Brãtianul, psiholog în cadrul CPRUCANE Bârlad.

Politistii bârlãdeni au deschis un dosar penal pe numele lui Neculai Pata, în care acesta este cercetat pentru comiterea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.