spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Socor: „Atacurile la adresa lui Pirkka Tapiola – fără precedent; E o evoluţie unică la Chişinău, unde ambasadorul UE este atacat de oamenii puterii”

- Advertisement -

În nicio ţară din Parteneriatul Estic nu este de imaginat ca ambasadorul Uniunii Europene să fie atacat de oamenii puterii, aşa cum se întâmplă la Chişinău. O spune analistul politic de la Fundaţia Jamestown, Vladimir Socor, care califică atacurile la adresa lui Pirkka Tapiola drept „fără precedent”.

„Sunt deosebit de îngrijorătoare atacurile publice, fără precedent, la adresa ambasadorului Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola. Mai multe website-uri controlate de domnul Plahotniuc şi mai mulţi bloggeri care lucrează pentru Plahotniuc îl atacă pe domnul Tapiola într-un mod cu totul scandalos”, a declarat analistul, într-o intervenţie la „Cabinetul din Umbră”, la Jurnal TV.

„Eu cunosc toate cele şase ţări partenere ale UE din Parteneriatul Estic. Nicăieri nu ar fi de imaginat ca ambasadorul UE în ţările respective să fie atacat de oamenii puterii. Este o evoluţie unică pe care o constatăm la Chişinău, unde avem o dictatură nedeclarată, un regim în afara Constituţiei, controlat de Plahotniuc fără niciun fel de responsabilităţi legale”, a mai spus Vladimir Socor.

Amintim că atacurile la adresa lui Pirkka Tapiola prin intermediul site-urilor şi blogurilor au început acum câteva luni şi s-au accentuat în ultima vreme, acestea începând să fie lansate şi pe căi oficiale. Aici este cazul să amintim de scrisoarea Asociaţiei Judecătorilor din Moldova, care l-a acuzat pe şeful delegaţiei UE de imixtiune în justiţie şi l-a îndemnat să fie „mai prudent în declaraţii”.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2016/5/20/socor-atacurile-la-adresa-lui-pirkka-tapiola-fara-precedent-e-o-evolutie-unica-la-chisinau-unde-ambasadorul-ue-este-atacat-de-oamenii-puterii/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.