spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Rãzbunare mafiotã, cu cocktailuri Molotov, dupã o bãtaie în discotecã (foto)

- Advertisement -

MINTI BOLNAVE… Sase tineri au fost retinuti de procurori dupã ce au actionat în stil mafiot si au dat foc din rãzbunare, unei case din localitatea Pribesti, comuna Codãesti. Au folosit cocktailuri Molotov numai cã, din gresealã, au incendiat locuinte, aflatã la douã case distantã. Cei sase tineri, cu vârste cuprinse între 17 si 21 de ani, din comunele Miclesti, Solesti si Codãesti, au plãnuit sã dea foc locuintei unui tânãr din Pribesti, drept rãzbunare pentru o bãtaie pe care unul dintre ei ar fi încasat-o la sfârsitul sãptãmânii trecute. Cu o zi înainte au bãut împreunã, la aniversarea unuia dintre ei care împlinea vârsta majoratului. Dupã ce s-au ametit, au pus la cale rãzbunarea. „Capul” întregii operatiuni a fost Mãdãlin Luca, tânãrul care a avut o altercatie, cu câteva zile mai devreme, cu cel la care voiau sã-i incendieze casa. Ceilalti cinci tineri nici mãcar nu îl stiau pe cel împotriva cãruia s-a îndreptat rãzbunarea. Rãzbunãtorii au cumpãrat benzinã din statia Peco de la Codãesti si au pregãtit mai multe cocktailuri. Patru dintre ele au fost aruncate înspre usa de la intrare a casei vizate. Adusi în fata procurorilor, tinerii si-au recunoscut faptele si au povestit ce s-a întâmplat. La sfârsitul audierilor au fost adusi încãtusati în fata unui judecãtor de drepturi si libertãti cu propunere de arestare preventivã. De cealaltã parte, femeia care a cãzut victimã rãzbunãrii pentru cã cei sase tineri au încurcat adresele, considerã cã cineva din sat le-a spus intentionat cã acolo ar locui tânãrul vizat. Aceasta ar fi declarat cã, dacã cei sase îi spun cine le-a dat adresa gresitã îsi va retrage plângerea de violare de domiciliu.

Este incredibilã imaginatia bolnavã a sase tineri care s-au gândit sã se rãzbune pe un tânãr din Pribesti. Si asta pentru cã unul dintre ei, Mãdãlin Luca (18 ani) ar fi avut o altercatie cu acesta, la discotecã. Supãrat, acesta si-a luat câtiva prieteni si a pus la cale rãzbunarea. A decis sã dea foc locuintei rivalului sãu. Cu o zi înainte, cei sase tineri: Mãdãlin Luca, Lucian Chiritã, Constantin Vlasie, Alexandru Bodros, Claudiu Moise si Petrisor Teodorescu, s-au întâlnit pentru a sãrbãtori majoratul unuia dintre ei. Unul dintre cei sase, Constantin Vlasie este cunoscut în Solesti ca un tânãr recalcitrant, acuzat de comiterea mai mai multor furturi pe raza comunei, dar si ca un scandalagiu. Mai mult, fratele lui Vlasie a fost condamnat, în urmã cu ceva timp, pentru crimã, dupã ce a lovit un bãrbat cu o sapã în cap. Cei sase tineri au bãut bine si, dupã ce aburii alcoolului si-au fãcut efectul, tinerii au pus la cale planul de rãzbunare. Astfel, dupa ora 2.00 dmineatã, s-au urcat în masina unuia dintre ei si s-au oprit la statia Peco de la Codãesti de unde au cumpãrat benzinã. Au impovizat patru cocktailuri Molotov si au plecat cãtre casa rivalului lor. Numai cã, au gresit adresa si au aruncat sticlele incendiare cãtre locuinta unei femei ce locuia la douã case distantã. Luminita Ceausu locuia singurã, împreunã cu doi copii minori, sotul fiind plecat la muncã în strãinãtate. A auzit explozia provocatã de benzina aprinsã si a iesit repede afarã. A strigat dupã ajutor la vecini care au sãrit si au stins incendiul înainte ca acesta sã provoace un dezastru. Chiar dacã pagubele nu au fost însemnate, flãcãrile distrugând doar usa case, femeia a tras o sperieturã zdravãnã si nici la douã zile dupã producerea evenimentului nu îsi revenise. În fata anchetatorilor, cei sase au declarat cã au bãut câteva beri si apoi s-au gândit sã-l sperie. Au crezut cã, dacã vor arunca câteva sticle, exploziile îl vor speria si va întelege cã nu mai are voie sã se apropie de ei. „Mãdãlin L. a cumpãrat doi litri de benzinã de la o statie de carburant si s-a deplasat cu autoturismul condus de Alexandru B. cãtre localitatea Pribesti, însotit de ceilalti tineri. Când au ajuns în dreptul unei locuinte despre care bãnuiau cã apartine tânãrului pe care intentionau sã se rãzbune, patru dintre ei au pãtruns în curtea locuintei si au aruncat cãtre usa si acoperisul imobilului sticle cu benzinã si material textil cãruia i-au dat foc. În tot acest timp, ceilalti doi tineri au rãmas în autoturism. Tinerii au fost retinuti pentru 24 de ore si au fost apoi prezentati în fata instantei cu propunere de arestare preventivã”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. În fata anchetatorilor, cei sase tineri au sustinut cã au bãut câteva beri si s-au gândit sã-l sperie pe cel care a avut altercatia cu prietenul lor. S-au gândit cã exploziile provocate de sticlele incendiare îl vor speria pe acesta si va întelege cã nu este bine sã se punã cu ei.

Luca Mãdãlin, „creierul” întregii operatiuni

Cel care a pus la cale toatã aceastã rãzbunare, decupatã parcã din filmele cu mafioti, a fost Mãdãlin Luca, tânãrul care a a avut o altercatie în discotecã cu cel pe care a vurt sã se rãzbune. Acesta a venit sã sãrbãtoreascã majoratul prietenului lui, Petrisor Teodorescu. Dupã ce au bãut câteva beri, le-au venit ideea cu incendierea locuintei rivalului. „Nu aveam în casã decât 20 de lei si nu am avt de unde sã-i dau bani sã-si facã majoratul. Dar, de bãuturã si de tigãri a fãcut rost de bani. Vorbise cu fata mea cea mai mare si ea îi promisese cã, la sfârsitul sãptãmânii, îi va trimite 200 de lire sã-si facã ziua. Acum uitati unde a ajuns! Bãrbatul meu este plecat si el la muncã, în Italia si mâine vine acasã, dupã ce i-am povestit ce s-a întâmplat. Nu stiu ce a fost în capul lui. Cred cã s-a luat dupã capul lui Mãdãlin. Sigur el a fost capul rãutãtilor. Al meu este un copil cuminte si nu i-a lipsit nimic. Am rupt de la mine sã poatã sã îmbrace o hainã sau un pantof bun si sã aibã mâncare bunã pe masã”, povesteste mama lui Teodorescu. Femeia era îngrijoratã dacã fiul ei va ajunge sau nu în spatele gratiilor dar a dat asigurãri cã, dacã va fi trimis în arest la domiciliu, tatãl lui va avea grijã de pielea lui.

Femeia vizatã crede cã, la mijloc este vorba de o rãzbunare

IMAGINATIE…Dupã ce a trecut prin spaima vietii ei, femeia crede acum cã, de fapt, adresa le-a fost indicatã celor sase incendiatori intetionat gresit de cineva din sat care vrea sã se rãzbuine pe ea. De aceea, a cerut tinerilor sã le spunã numeleacelei persoane. În schimb, aceasta a promis cã îsi va retrage plângerea legatã de violarea de domiciliu si astfel, tinerii ar putea scãpa cu basma curatã. Numai cã, incendiatorii nu au avut ce sã dea la schimb pentru cã au mers la casa femeii crezând cã, de fapt, acolo locuia cel care a avut altercatia cu Marian Luca.

Piromanii au scãpat de arest dar nu au scãpat de furia pãrintilor

Dupã câteva ore de sedintã, Judecãtoria Vaslui a decis ca patru dintre tineri ( Mãdãlin Luca, Constantin Vlasie, Lucian Chiritã si Petrisor Teodorescu) sã primeascã arest la domiciliu, iar ceilalti doi, Claudiu Moise si Alexandru Bodros sã fie cercetati sub control judiciar. Acestia doi sunt tinerii care nu au coborât din autoturism în momentul în care prietenii lor au aruncat sticlele incendiare. Dacã, cei sase au sctpat de arestul preventiv, nu au cãpat de furia pãrintilor. Cât timp au stat si au asteptat decizia instantei, acestia au promis bãtãi crâncene copiilor lor. Vizat este, mai ales, Petrisor Teodorescu, cel care a împlinit, zilele acestea, 18 ani. Tatãl sãu, aflat la muncã în strãinãtate, a fost înstiintat de cele întâmplate si, dupã cum spunea mama tânãrului, acesta se întoarce, zilele acestea, în tarã. „Va vedea el ce va pãti când ajunge tatãl lui în tarã. O sã primeascã o bãtaie pe care o va tine minte toatã viata”, spunea femeia. Si nu este singurul care va avea de dat explicatii în fata pãrintilor. Si ceilalti cinci au promisiuni, din partea pãrintilor, cã vor primi corectii serioase.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.