spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

Casa de Vinuri Husi a livrat 600.000 de sticle de vin în îndepãrtata Chinã

- Advertisement -

PRODUCTIE… În ciuda faptului cã nu a prea plouat, în cursul anului, s-a fãcut o productie de struguri bunã, care permite firmelor de profil sã facã vinuri de calitate. Managerul Casei de Vinuri Husi, Serghei Bunescu, spune cã “am înregistrat o productie bunã, dupã douã ploi, cu câte 100 de litri pe metrul pãtrat, care ne-au ajutat foarte mult”. Productia din viile Casei de Vinuri Husi este mai mare cu 20% fatã de anul trecut, în special pentru vinurile Busuioacã si Zghiharã de Husi, cele mai cunoscute mãrci ale firmei conduse de Bunescu. La soiurile din care se vor face vinuri DOC (denumire de origine controlatã, n.r.) productia este de pânã la 10 tone pe hectar, iar la cele pentru vinuri IG (indicatie geograficã, n.r.) productia ajunge pânã la 10 tone. “Din cauza temperaturilor mari din varã, s-a acumulat zahãr în struguri, avem chiar si 230 de grame de zahãr la un kilogram de struguri, la Busuioacã. Va fi un vin de 12-13 grade, foarte bun”, mai spune managerul Bunescu.

Ca si în anii trecuti, firma huseanã înregistreazã mari probleme cu forta de muncã, la culesul strugurilor, fiind adusi muncitori din alte judete, chiar si de la Botosani, care sunt cazati si plãtiti destul de bine, pentru cã localnicii nu vor sã punã osul la treabã. Sunt muncitori care câstigã si în jur de 100 de lei pe zi, spune Serghei Bunescu, deci se poate câstiga destul de bine din aceastã activitate sezonierã. Ca investitii proprii, în acest an, Casa de Vinuri Husi a plantat 70 de hectare cu struguri, pe reconversie, la Ghermãnesti, urmând ca anul viitor sã fie plantatã încã o suprafatã de 80 de hectare, cu Busuioacã de Bohotin, Feteascã Neagrã, Sauvignon Blanc, vinuri care se cer la export. Firma a achizitionat struguri si de la populatie, la un pret de aproape 1 leu pe kilogram, fiind în zonã multe persoane care îngrijesc viile si obtin productii mari de struguri, soiuri cu potential. Toti cei care detin vii pe zona Gorban, în sudul judetului Iasi, au relatii de afaceri cu Casa de Vinuri Husi, livrând mari cantitãti de struguri, la preturi foarte bune.

Vinurile de Husi sunt testate, în aceastã perioadã, pentru intrarea pe piata Suediei

“Avem un an bun, cu cresteri substantiale la vânzãri, atât la import, cât si la export, în special pe vinurile DOC si premium, pentru care obtinem venituri mai bune. Peste tot pe unde merg, promovez podgoriile de la Husi, numele acestui frumos oras, iar brandul de Husi este tot mai cunoscut în Europa si în lume”, a spus managerul Casei de Vinuri Husi. Anul acesta, la o mare bursã de mãrfuri din China s-au livrat 600.000 de sticle de vinuri, cu eticheta “Casa de Vinuri Husi”, în timp ce un alt lot de vinuri husene urmeazã sã plece spre China, în cel mai scurt timp. Se cautã si alte piete din Europa, pentru vinurile de Husi, fiind în discutii intrarea pe piata suedezã, activitatea Casei de Vinuri Husi fiind orientatã mai mult spre exporturi. “Mergem mult pe strãinãtate, pentru cã vrem sã promovãm vinurile românesti, vinurile noastre de Husi. Cred cã, din productia acestui an, vom umple butoaiele si vom putea onora, astfel, toate comenzile de vinuri, care sunt în crestere”, mai spune managerul Casei de Vinuri Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.