spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Vrea sef la pompieri dar are probleme cu …coloana!

- Advertisement -

Visuri de mãrire!

SCANDAL… Seful de la Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Vaslui, cpt. Cristian Constantin Bechea, trage din greu pentru a ajunge sef de Inspectorat. Fostul plutonier major, ajuns ofiter dupã ce a terminat o facultate la subsolul Casei de Culturã, este în concediu medical de mai mult timp, având mari probleme cu coloana, spun sursele noastre. Cum, la Bucuresti, s-a pus problema organizãrii unui concurs pentru postul de sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã, Bechea a depus si el dosarul, care continea, însã, scrisoarea medicalã privind starea de sãnãtate precarã a candidatului. Sursele noastre spun cã seful de Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã este sustinut puternic (din umbrã!) de cãtre fostul comandant al ISU, col. (r) Neculai Olaru, cel care trage sfori la Vaslui pentru ca scrisoarea medicalã sã fie modificatã!

În urmã cu câtiva ani, plutonierul major Cristian Constantin Bechea promova un examen pentru un post de ofiter în cadrul ISU Vaslui. Subofiter care nu a iesit cu nimic în evidentã în activitatea sa, acesta a promovat examenul fãrã emotii, având o poveste interesantã în spate. Putini sunt cei care stiu cã ofiterul ISU Cristian Bechea este fiul fostului administrator al bazarului si pietelor din oras, Traian Bechea, colaborator de bazã al fostului primar Victor Cristea. Tatãl ofiterului a fãcut, la iesirea la pensie, o vânzare scandaloasã a unui apartament cãtre primãrie, încasând în jur de 2 miliarde lei vechi, în vremea în care Cristea cumpãra apartamente prin Vaslui, pentru a muta tiganii de pe Cãlugãreni. Lucruri care au trecut sub tãcere si nu au mai fost anchetate… Ei bine, prin prisma relatiilor tatãlui sãu, fostul subofiter a beneficiat de pile la vârful ISU Vaslui, care l-au promovat rapid într-un post de ofiter. Aproape imediat ce a ajuns ofiter, colonelul Neculai Olaru, fostul sef ISU Vaslui, l-a numit pe un post de sef în Inspectorat, la conducerea Serviciului de Resurse Umane. Nu se stie ce s-a întâmplat cu Bechea, imediat ce Olaru a iesit la pensie, cert este cã, de ceva timp, acesta este în concediu medical prelungit. Medicii care l-au consultat, din Vaslui, au scris o scrisoare medicalã în care aratã cã acesta are grave probleme cu coloana, spun sursele noastre. Când s-a anuntat cã se organizeazã concurs pentru sefia ISU de la Vaslui, s-a înscris în concurs si cãpitanul Bechea. Dosarul acestuia a ajuns la Bucuresti, însã în dosar era si scrisoarea medicalã cu pricina, care demonstreazã cã ofiterul nu poate intra la comanda unitãtii.

Fostul comandant Olaru trage sfori pentru protejatul sãu, la Bucuresti. Cazul este supravegheat de DNA

Sursele noastre spun cã persoana care trage toate sforile pentru Bechea este fostul comandant al ISU Vaslui, Neculai Olaru, cel care ar dori ca protejatul sãu sã preia sefia institutiei. Tot Olaru a vorbit la Bucuresti cu sefii de la IGSU, cerând ca scrisoarea medicalã sã fie schimbatã. Se pare cã scrisoarea s-a reîntors la Vaslui si Olaru si alte persoane cu functii de conducere în ISU se dau de ceasul mortii pentru a schimba adeverinta medicalã a lui Bechea, fapte foarte grave, penale, care le-ar putea aduce niste dosare penale celor implicati. Nu stim ce medic din tarã ar putea sã-si asume sarcina schimbãrii încadrãrilor medicale ale lui Bechea, însã cazul pare sã fie urmãrit de organele abilitate, inclusiv DNA si Directia Generalã Anticoruptie. Mai trebuie sã spunem cã familia Bechea detine, mai spun sursele noastre, si actiuni la benzinãriile din Vaslui, prin sotia cãpitanului de la ISU, actiuni vândute cãtre reteaua Mol. Conform declaratiei de avere depuse de cpt. Bechea, în iunie a.c., sotia sa, Daniela Bechea, detine actiuni la societatea Becdani-Oil SRL, obtinând din activitãtile comerciale 50.000 de lei, anul trecut, plus 41.500 de lei, ca administrator de firmã. Asta, în timp ce ofiterul de la Resurse Umane a adus si el 50.000 de lei în casã, în 2015.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.