spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Cãminul de bãtrâni din Tutova va primi peste 9000 de kw gratuit de la E.ON!

- Advertisement -

DAR…Cãminul pentru persoanele vârstnice Tutova a primit din partea celor care au votat în campania „Dãruieste Lumina”, derulatã de E.ON România în perioada 19 – 27 decembrie, 4740 de kw. Pentru cã E.ON România a dãruit 200 000 de kw, iar în perioada derulatã au fost 10 000 de români care au votat institutiile înscrise în cursa pentru a primi gratuit energie electricã si gaz metan, asta însemnând 100 000 de kw, E.ON România va dubla cantitatea de kw. Asa cã, pentru Cãminul de bãtrâni Tutova cei peste 9000 de kw înseamnã aproximativ douã luni de energie electricã gratuitã! „Eu, personal, multumesc tuturor celor care ne-au votat”, a spus, bucuroasã, Maricica Noacã, directorul Cãminului de bãtrâni din comuna Tutova.

Cãminul de îngrijire a bãtrânilor din Tutova este situat într-un cadru natural cu aer curat, pe un teren de 30.000 mp care include parc de agrement, serã si grãdinã de legume si gospodãrie agrozootehnicã. Institutia vine în ajutorul celor plecati în strãinãtate sau a cãror activitate profesionalã nu le permite sã se ocupe de pãrintii sau de rudele care au nevoie de îngrijire. Astfel, cei 74 de vârstnici care sunt deja cazati aici se vor bucura de lumina oferitã cadou pe perioada Sãrbãtorilor de Iarnã. Aproximativ 10.000 de români au dãruit 100.000 kWh de electricitate sau gaze naturale în cadrul celei de-a treia editii a campaniei „Dãruieste Lumina”, derulatã de E.ON România în perioada 19 – 27 decembrie.

Mai mult decât atât, întrucât cantitatea de energie disponibilã initial a fost de 200.000 kWh, organizatorii campaniei au decis sã dubleze donatiile cãtre institutiile beneficiare. De exemplu, dacã una dintre institutii a fost aleasã de 1.000 români, primind astfel 10.000 kWh, contributia finalã, din partea de E.ON Energie România va fi de 20.000 kWh. Toti cei 200.000 kWh sunt donati de E.ON Energie România, kilowatii respectivi urmând sã fie scãzuti din factura de energie electricã sau gaze naturale a beneficiarilor. Cãminul de bãtrâni din Tutova a primit 474 de voturi, fiecare vot însemnând 10 kw donati bãtrânilor din Tutova pentru confortul lor.

Românii au dãruit lumina timp de nouã zile prin intermediul unui mecanism simplu: s-au autentificat pe website-ul www.daruiestelumina.ro cu contul de Facebook si au selectat institutia careia i-au acordat votul prin intermediul unui Like, fiecare Like acordat transformându-se automat în 10 kWh. Beneficiarii au fost grupati în patru categorii, iar kilowatii au mers cãtre acestia cu fiecare Like primit din partea vizitatorilor pe website. Toti cei care au dat Like au avut posibilitatea de a-si îndemna prietenii de pe Facebook sã doneze si ei kilowati institutiei sociale care le-a atras atentia cel mai mult. Numãrul total al institutiilor beneficiare – scoli si licee, cãmine, centre de bãtrâni si spitale – a fost de 16, acestea fiind localizate în 11 judete din jumãtatea de Nord a tãrii. Din Moldova au fost douã institutii, una fiind Cãminul de bãtrâni din Tutova.

„Prima editie a campaniei „Dãruieste lumina”, una dintre cele mai mari campanii de social media derulate de E.ON România, s-a desfãsurat în luna aprilie 2015, când au fost oferiti 100.000 kWh spre beneficiul unui numãr de 12 institutii – spitale, scoli, case de copii si case de bãtrâni – din 10 judete. Campania a fost continuatã în decembrie 2015, când au fost dãruiti peste 200.000 kWh cãtre 800 de familii cu probleme, nominalizate de prieteni sau rude. Începând cu anul 2005, E.ON România a sustinut cu peste 9,3 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socialã în comunitãtile în care îsi desfãsoarã activitatea, numãrul total al beneficiarilor acestor initiative ridicându-se la aproximativ 260.000. Compania va continua si în 2017 sã aibã o implicare realã si de amploare în viata comunitãtilor din zonele în care este prezentã.”, se mentioneazã în comunicatul E.ON România.

„Suntem foarte bucurosi cã ne-am înscris în aceastã campanie, de care la început mã si îndoiam. Dar iatã cã s-a dovedit de bun augur. Noi consumãm în jur de 7000 de kw pe lunã, deci plãtim aproximativ 4000 de lei. Cu cei peste 9000 de kw, putem face economie la aceastã platã si sã dãm banii la gaz de exemplu. Suntem bucurosi si multumim din toatã inima celor care ne-au votat”, a spus Maricica Noacã, directorul Cãminului de bãtrâni din Tutova.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.