spot_img
spot_imgspot_img
21 C
Vaslui
06-iun.-2024

Strigãt de disperare al unei mame, care va ajunge cu cei trei copii pe drumuri!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

CAMPANIE UMANITARÃ DE PASTE

AJUTOR… Cotidianul Vremea Nouã si Asociatia umanitarã „Nãscutã Înger” dau startul unei campanii umanitare, acum, în Postul Mare al sfintelor Sãrbãtori Pascale. O mamã cu trei fetite, din Bârlad, stã cu chirie cu toatã familia (ea, sotul si copiii), dar proprietarul a vândut casa si pânã sâmbãtã, 18 martie, trebuie sã plece! Nu are unde, n-a gãsit nicãieri o usã deschisã, Primãria Bârlad nu are disponibile locuinte sociale. Veniturile familiei Lilianei Dura, de 32 de ani, sunt de aproape 1000 de lei lunar (ajutorul social plus alocatia fetelor), iar sotul munceste cu ziua, aducând acasã de mâncare, dar nu zilnic! Familia cere ajutor, disperatã cã va ajunge cu copiii în stradã, astfel cã cine poate sã le punã la dispozitie o camerã unde sã se adãposteascã si pentru care familia Dura va plãti chirie, este rugat sã anunte familia sau redactia noastrã, la office@vrn.ro.

Asociatia „Nãscutã Înger” a început sãptãmâna cu un mesaj disperat, primit din Bârlad, de la o mãmicã cu trei fete, Angelica-Roberta de 7 ani si douã gemene de un an, Maria Renata si Gabriela Daria. „Bunã ziua, mã numesc Dura Liliana din Bârlad am etatea de 32, am 3 copii, fata de 7 ani si 2 fetite gemene. Dacã vreti sã mã ajutati cã trãiesc dintr-un ajutor social si alocatia copiilor, stau pe unde apuc cu chirie! Vã las numãrul de telefon 0741960247”, scria mama în mesaj. Cazul a fost preluat de cotidianul nostru, redactia din Bârlad. Am sunat femeia, care ne-a solicitat sprijinul si, plângând, ne-a explicat situatia crâncenã în care se zbate din cauza sãrãciei.

Sâmbãtã dimineatã va fi evacuatã din casa cu chirie în care locuieste acum, deoarece proprietarul vinde locuinta. Sotul sãu munceste ca zilier pe unde gãseste, aducând seara de mâncare. Ne-a implorat sã-i gasim un loc unde sã stea cu chirie, cã este corectã si plãteste, pentru cã nu vrea sã îi ajungã copii într-un centru de plasament. Lipsa locurilor de muncã, sãrãcia lucie în care se aflã multi dintre semenii nostri îi aduce pe acesti pãrinti la marginea prãpastiei. „Suntem disperati, vã rugãm sã faceti cunoscut cazul nostru, poate se îndurã cineva si de noi sã ne dea o camerã undeva, la casã, la bloc, unde o fi, noi plãtim chirie corect. Fata cea mare este foarte bunã la scoalã, iar pentru fetele cele mici, nici pampersi nu mai am. Dar ne descurcãm asa, cu ajutorul social, cu alocatiile fetelor, cu ce mai aduce sotul meu acasã. Dacã este posibil, chiar si un loc dem muncã, eu muncesc orice, fac curat, dau cu var, ajut la curãtenie. Fac orice, numai sã nu ajung cu copiii în stradã”, ne-a spus, plângând, Liliana Dura.

Apelul Asociatiei „Nãscutã Înger”

„Noi vom încerca din suflet sã o ajutãm cu alimente, haine, lapte, sã-i oferim un ajutor periodic. Îsi doreste ca sotul sãu sã fie angajat de cineva, sã aibã mãcar o pâine seara pe masa copiilor. Cred cã dacã ne unim putem salva multe familii din prãpastia sãrãciei, mãcar sã le dãm un imbold pânã ies din aceste perioade dificile. Apelãm la sufletul fiecãrui cetãtean al Bârladului, sunt convinsã cã fiecare dintre noi avem lucruri care ne prisosesc, pe care le putem dãrui cuiva care nu are pe ce dormi, cu ce se înveli. Sã le dãm o micã sperantã de viatã acestor copii, care nu au nicio vinã pentru faptul cã trãiesc într-o societate româneascã asistatã, fãrã un viitor sigur!”, a spus Carmen Suciu, presedinta Asociatiei „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt.

Pastele se apropie, sã ne uitãm în suflet si sã dãruim!

Se apropie Sfintele Sãrbãtori ale Pastelui, asa cã trebui sã învãtãm bucuria de a dãrui fãrã a cere nimic în schimb! Dacã am sti sã dãruim mai mult, dacã ne-am debarasa de surplusul din viata noastrã, dacã am încerca sã ne îmbogãtim sufletul nu cu lucruri materiale, ci cu bucuria celor din jur, lumea ar fi un loc mai bun. Cei care vor sã ajute familia din Bârlad sunt rugati sã contacteze familia – la telefon 0741960247 sau Redactia Bârlad a cotidianului nostru, pe e-mail  office@vrn.ro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.