spot_img
spot_imgspot_img
27.1 C
Vaslui
06-iun.-2024

Mafiotul-politist Carbi din Murgeni a dat foc lanurilor de grâu în fata fiicei sale!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

INCREDIBIL Marius Aurelian Profiri, zis Carbi, din Murgeni, subofiter al Politiei de Frontierã Vaslui, a fost arestat ieri preventiv, pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Politistii din Murgeni au adus probe indubitabile, demonstrând cã politistul de frontierã a dat foc la 25 ha cutivate cu grâu si secarã, deoarece era în conflict cu proprietarul terenului agricol, pe care pusese el ochii ! Carbi ”fãcea” legea în Murgeni si, pe numele nevestei sale, existã mult teren agricol, multe animale, douã stâni etc. Era de notorietate în Murgeni faptul cã, atunci când Carbi dorea un teren, indiferent al cui era sau dacã voia sau nu sã-l vândã, acesta fãcea presiuni, mergând pânã la incendiere, ca sã îsi „adjudece” terenul în cauzã.

Politistii din orasul Murgeni, sub coordonarea cms.sef Costel Vrabie, au probat activitatea infracționalã a unui politist de frontierã, Marius Aurelian Profiri, cunoscut ca si Carbi, din orașul Murgeni, bãnuit de comiterea mai multor infracțiuni de distrugere prin incendiere. Carbi, de 42 de ani, si încã un om al sãu de încredere, cioban la stâna lui Carbi, de 45 de ani, au fost retinuți si prezentați ieri în fata organelor judiciare cu propunerea de luare a unei mãsuri preventive. Ionel Paraschiv, din satul Cârja, cioban la stâna politistului de frontierã Marius Profiri, a fost lãsat în libertate de procurorul de caz, având calitatea de martor, iar Marius Profiri a fost dus în fata instantei de judecatã, la Judecãtoria Bârlad, cu propunerea de emitere a unui mandat de arestare preventivã. Marius Aurelian Profiri a primit mandatul de arestare preventivã, fiind condus la Penitenciarul Vaslui. Pentru cã a primit mandat de arestare, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontierã Vaslui i-a suspendat contractul de muncã, conform statutului politistului. Pe toatã perioada arestului preventiv, Carbi nu primeste niciun drept prevãzut în contractul suspendat. Prejudiciul cauzat prin fapta sa a fost estimat la o valoare de 180.000 de lei.

A dat foc lanurilor de grâu si secarã de fatã cu fiica sa!!

Procurorii bârlãdeni au mentionat în referatul de propunere a emiterii mandatului de arestare preventivã, cã Marius Profiri, politist de frontierã, era în conflict cu inginerul Eduard Cazacu, proprietarul lanului care a fost incendiat, iar pe 9 iulie anul trecut, fiind cu fiica sa în drum spre stâna lor, s-a dat jos din masinã si a incendiat lanul de fatã cu propriul copil !

”S.C. Cazagro S.R.L. și S.C. Interagroaliment S.R.L. dețin mai multe terenuri în extravilanul orașului Murgeni, terenuri care, în cursul anului 2016, au fost cultivate cu grâu și secarã. La data de 9 iulie, ora 18.53, Poliția orașului Murgeni a fost sesizatã prin intermediul SNUAU 112 cu privire la faptul cã în punctul denumit popular « Rãzoare », situat în apropierea fermei inginerului Cazacu Eduard, este în desfãșurare un incendiu care a cuprins culturile de grâu aflate în zona respectivã. Cu ocazia primelor verificãri s-a constatat faptul cã focul a cuprins o suprafațã de teren cultivatã cu grâu aparținând S.C. Cazagro S.R.L., ulterior extinzându-se și la o suprafațã de teren învecinatã aparținând S.C. Interagroaliment S.R.L., suprafațã cultivatã cu grâu și secarã. Din cercetãrile efectuate a reieșit faptul cã între numitul Profiri Marius Aurelian și Cazacu Eduard existã un conflict generat de neînțelegeri privind mai multe suprafețe de teren aflate în litigiu. La data de 09.07.2016, numitul Profiri Marius Aurelian s-a deplasat cu autoturismul proprietate marca Mitsubishi cu numãrul de înmatriculare M 1371 BB, din orașul Murgeni spre punctul denumit popular « Oița », unde deține stâna. Când a ajuns în dreptul suprafeței de teren cultivate cu grâu aparținând S.C. Cazagro S.R.L., inc. Profiri Marius Aurelian i-a cerut fiicei sale sã opreascã autoturismul pentru a-și satisface nevoile fiziologice, a coborât din autoturism, a mers în lateralul acestuia, a dat foc la un manunchi de spice de grâu, iar dupã ce focul a început sã se extindã, a urcat în autoturism și și-a continuat deplasarea spre stânã.”, mentioneazã procurorul de caz bârlãdean în referatul cu propunerea mãsurii de arestare preventivã. Judecãtorul de drepturi si libertãti de la Judecãtoria Bârlad a acceptat propunerea procurorului. Carbi a ajuns la arest, pe cel putin 30 de zile.

Este doar începutul cãderii lui Carbi de la ”cârma” Mafiei

De altfel, pe numele lui Marius Aurelian Profiri, sunt în lucru la Politia Murgeni încã cinci dosare penale privind incendieri suspecte cã sunt comandate de el, inclusiv incendierea masinii fostului comandant al Politiei Murgeni, cms. sef Daniel Cojocaru, a masinii unui agent de politie din Murgeni, precum si a unei ferme de vaci, apartinând unui cetãtean din Murgeni. Au murit atunci 100 de animele, dintre care 53 de vaci – multe gestante, iar ca si cancan, acum trei sãptãmâni, Carbi s-a bãtut cu proprietarul acelei ferme, care nu si-a mai revenit financiar din noiembrie anul trecut, de când i-au ars animalele si ferma. Marius Profiri s-a ales cu o furcã în cap de la pãgubit, ei având de „împãrtit” si alte ”afaceri” privind traficul de tigãri de contrabandã, care se desfãsura sub coordonarea lui Carbi!

Vã reamintim cã agentul de politie de frontierã Marius Aurelian Profiri, de 42 de ani, este deja ca si eliminat din sistem, fiind pus din luna aprilie la dispozitia Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontierã Iasi, deoarece are foarte multe antecedente penale. Cel mai recent a fost în luna aprilie, când a fost trimis în judecatã de Parchetul Bârlad pentru comiterea infractiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor si pentru braconaj.  Dosarul este pe rol la Judecãtoria Bârlad.  Acesta a mai fost prins în acest an si conducând sub influenta alcoolului, fiind bãnuit cã a comandat si s-a implicat în toate incendieriile care au avut loc în orasul Murgeni în 2016-2017, unde era cunoscut ca un fel de terorist local, care bãga spaima în toti locuitorii. Se pare cã el este implicat si în incendierea animalelor de la ferma unui cetãtean din Murgeni, despre care am relatat în exclusivitate la începutul acestui an  ( http://vremeanoua.ro/o-mana-criminala-a-ucis-53-de-vaci-prin-incendiere-la-murgeni-foto-video).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.