spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Scoala de varã de Astronomie „Descoperã Universul!”

- Advertisement -

PRINTRE STELE.. În perioada 14 – 17 iunie, Observatorul Astronomic si Astroclubul „Perseus” din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza cea de a VI-a editie a scolii de varã de Astronomie „Descoperã Universul!”. Scoala de varã de Astronomie reprezintã cel mai potrivit moment pentru promovarea si popularizarea astronomiei în rândul tinerilor, elevilor si a publicului larg. La Observatorul din Bârlad se vor desfãsura cursuri teoretice, iar dupã lãsarea întunericului, dupã orele 21.30, cursantii vor participa la observatii astronomice.

Timp de patru zile, de miercuri 14 iunie, pânã sâmbãtã 17iunie, membrii Astroclubului „Perseus” vor sustine cursuri pentru o gamã variatã de public, (elevi, liceeni, studenti, etc.) adaptate pe întelesul tuturor. De asemenea în cadrul acestei editii o sã se desfãsoare si douã concursuri interactive / educationale, potrivite pentru cei mici, dar si pentru cei mari: „Întrebãri ceresti cu rãspunsuri pãmântesti” si un concurs de confectionat machete a unor simboluri din explorarea spatiului cosmic, cum ar fi de exemplu naveta spatialã Atlantis sau racheta Saturn V, folositã în misiunile Apollo.

„Tot la aceastã editie o sã realizãm si un experiment inedit: confectionarea unei comete în conditii de laborator. Vream ca pe aceastã cale sã arãtãm cursantilor în mod practic si concret din ce sunt alcãtuite cometele. Cei care vor prezenta se numesc lectori, si majoritatea din ei sunt membri în Astroclubul „Perseus” al Muzeului <<Vasile Pârvan>> Bârlad. La finalul scolii de varã de Astronomie toti participantii vor primi diplome de participare”, a precizat organizatorul Scolii de Varã de Astronomie, muzeograful Ciprian Vântdevarã, presedintele Astroclubului „Perseus” din Bârlad.

Prezentãrile se vor desfãsura dupã un program bine stabilit. Începând cu dupã amiaza zilei de miercuri 14 iunie, si pânã sâmbãtã 17 iunie, între orele 18.30 – 21.30, se vor desfãsura cursuri teoretice, iar dupã ora 21.30, cursantii vor participa la observatii astronomice. Activitatea se va desfãsura la sediul Muzeului din strada Republicii nr. 235, unde este si Observatorul Astronomic. În ziua de joi, (15 iunie) cursurile se vor desfãsura la Planetariu (Pavilionul „Marcel Guguianu”), str. „Marcel Guguianu” nr. 4. Lectorii acesti scoli sunt: Ciprian Vântdevarã, Mirela Petrea, Daniela Chiriac, Alexandru Vãtãmanu, Adrian Ciuciu, Cosmin Hrituc si Cristi Bors.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.